Spaargarant Hypotheek

Meenemen of aanpassen

De Spaargarant Hypotheek van Centraal Beheer is een spaarhypotheek. Het is een hypotheek met een gekoppelde spaarverzekering. Centraal Beheer biedt deze hypotheekvorm niet meer aan. Dat geldt ook voor de Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek.
De Spaargarant Hypotheek is een veilige hypotheekvorm. Dat komt doordat de Spaargarant Hypotheek uit 2 delen bestaat: een lening en spaarverzekering. Aan het einde van de looptijd keert de spaarverzekering precies het geleende bedrag uit. U bent er dus zeker van dat u de hypotheek dan helemaal kunt aflossen. En als u overlijdt, keert de spaarverzekering een bedrag uit aan uw nabestaanden.
Bekijk uw hypotheek

Belasting­vriendelijke hypotheekvorm

Tijdens de looptijd lost u niets af. Daardoor betaalt u gedurende de looptijd relatief veel rente. Maar die hypotheekrente is tot 30 jaar lang aftrekbaar. Bovendien ontvangt u ook veel rente. De rente over het in uw spaarverzekering opgebouwde bedrag, is gelijk aan uw hypotheekrente. En het opgebouwde bedrag valt níet onder de vermogens­rendements­heffing.

Meenemen bij verhuizing

Sluit u een nieuwe hypotheek omdat u gaat verhuizen? Meestal is het voordelig om een Spaargarant Hypotheek mee te verhuizen. Informeer ernaar bij uw hypotheekadviseur.
Vind hypotheekadviseur

Aflossen of hypotheek aanpassen

Wilt u extra aflossen op een Spaargarant Hypotheek? De looptijd verkorten of iets anders aanpassen? Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag op weg.

Regels van de Belastingdienst

Voor uw Spaargarant Hypotheek heeft u recht op maximaal 30 jaar renteaftrek. Had u vóór 1 januari 2001 al een hypotheek? Dan begint de termijn van 30 jaar op 1 januari 2001.

Uw hypotheek en de voorwaarden

De Spaargarant Hypotheek is een hypotheekvorm van de Basis Hypotheek of de Plus Hypotheek van Centraal Beheer. Bekijk de productvoorwaarden. Zien hoe u ervoor staat met uw hypotheek? Download het handige overzicht met al uw hypotheekgegevens. Dat kan in Mijn Centraal Beheer. U vindt het overzicht bij uw hypotheek onder het tabblad ‘Uw documenten’. De polis van uw Spaargarant Hypotheek vindt u ook in Mijn Centraal Beheer, bij Verzekeringen.
Hypotheekoverzicht

Belangrijke gebeurtenissen

Een jong stel loopt met groot tapijt op de schouder

Verhuizen

Meestal kunt u uw hypotheek­rente en hypotheek­vorm meenemen naar een ander huis.
Lees meer
Man en vrouw kijken boos en teleurgesteld een andere kant op

Scheiden

Het huis en de hypotheek staan op 2 namen. Kan 1 van beiden in het huis blijven wonen?
Lees meer
Twee handen ineen aan twee kanten van de tafel, papier en pen er tussenin.

Overlijden

Natuurlijk helpen we u op weg met de noodzakelijke aanpassingen in de hypotheek.
Lees meer