Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek

Meenemen of aanpassen

De Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek is een bankspaarhypotheek. Het is een hypotheek met een gekoppelde spaarrekening. Centraal Beheer biedt deze hypotheekvorm niet meer aan. Dat geldt ook voor de Spaargarant Hypotheek.

Belasting­vriendelijke hypotheek­vorm

Tijdens de looptijd lost u niets af. Daardoor betaalt u gedurende de looptijd relatief veel rente. Maar die hypotheekrente is tot 30 jaar lang aftrekbaar. Bovendien ontvangt u ook veel rente. De rente over het in uw spaarverzekering opgebouwde bedrag, is gelijk aan uw hypotheekrente. En het opgebouwde bedrag valt níet onder de vermogens­rendements­heffing.

Meenemen bij verhuizing

Sluit u een nieuwe hypotheek omdat u gaat verhuizen? Meestal is het voordelig om een Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek mee te verhuizen. Informeer er naar bij uw hypotheek­adviseur.
Vind hypotheekadviseur

Aflossen of hypotheek aanpassen

Wilt u extra aflossen op een Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek? De looptijd verkorten of iets anders aanpassen? Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag op weg.

Regels van de Belastingdienst

Voor uw Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek heeft u recht op maximaal 30 jaar renteaftrek. Had u vóór 1 januari 2001 al een hypotheek? Dan begint de termijn van 30 jaar op 1 januari 2001.

Uw hypotheek en de voorwaarden

De Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek is een hypotheekvorm van de Basis Hypotheek of de Plus Hypotheek van Centraal Beheer. Bekijk de productvoorwaarden van de hypotheek of de productvoorwaarden van de Kapitaalrekening Eigen Woning. Zien hoe u ervoor staat met uw hypotheek? Download het handige overzicht met al uw hypotheek­gegevens. Dat kan in Mijn Centraal Beheer. Informatie over de spaarrekening van de hypotheek vindt u ook in Mijn Centraal Beheer, bij Sparen.
Hypotheekoverzicht