Rente meenemen

Verhuisregeling maakt het mogelijk

Koopt u een ander huis? En wilt u de rente en een hypotheekvorm meeverhuizen omdat dit gunstig voor u is? Meestal kan dat.

De verhuisregeling van Centraal Beheer

Welke hypotheek u ook heeft bij ons, meenemen naar een andere woning is bijna altijd mogelijk. Er zijn 3 voorwaarden:

  • De rentevast-periode van het leningdeel dat u mee wilt verhuizen loopt over minstens 1 jaar af (gerekend vanaf de datum van uw aanvraag).
  • U heeft het leningdeel dat u mee wilt verhuizen niet of korter dan 6 maanden geleden helemaal afgelost.
  • U kunt een hypotheek afsluiten voor uw nieuwe woning.
Bekijk productvoorwaarden

Uw hypotheek­adviseur helpt u op weg

Om gebruik te maken van de verhuisregeling, neemt u contact op met uw hypotheekadviseur. Die beoordeelt welk bedrag u kunt lenen voor uw nieuwe huis. Dat gebeurt volgens de regels die gelden voor nieuwe hypotheken. Ook bekijkt de hypotheek­adviseur of het gunstig is om leningdelen en de bijbehorende rente (gedeeltelijk) mee te nemen.

  • U kunt de rente meenemen voor hetzelfde (of een kleiner) bedrag als uw huidige schuld voor het leningdeel. Voor een hoger bedrag betaalt u de actuele rente.
  • U houdt de ‘meegenomen’ rente tot het einde van de rentevast-periode van het oude leningdeel.
  • Neemt u de rente mee en lost u het oude leningdeel pas later helemaal af? Dan betaalt u voortaan een andere rente voor het oude leningdeel. U betaalt hiervoor de 1-jaars rente voor een vergelijkbare lening. We gebruiken de actuele rente op de passeerdatum van de nieuwe lening.
Vind een hypotheekadviseur