Hypotheek en overlijden

Wij helpen u graag

Een dierbare is overleden. Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke periode. Wij helpen u graag om uw hypotheek en alle lopende verzekeringen en bankzaken van de overledene bij Centraal Beheer te stoppen of aan te passen.

Het huis en de hypotheek

Als iemand met een hypotheek overlijdt, moet de hypotheek aangepast worden. Mogelijk wil de partner van de overledene in het huis blijven wonen. Of misschien willen de nabestaanden het huis verkopen. Elke situatie is anders. In sommige situaties kunt u kiezen of u het zelf regelt of een hypotheek­adviseur inschakelt. Bepaalde aanpassingen zijn alleen mogelijk via een hypotheek­adviseur.

Informatie voor uw adviseur

Handig om mee te nemen als u een afspraak heeft bij een hypotheekadviseur: een overzicht met alle gegevens van de hypotheek. Hiervoor logt u in bij Mijn Centraal Beheer. U vindt het hypotheek­overzicht bij de hypotheek onder de tab ‘Uw documenten’.
Vind adviseur

Is er een overlijdens­risico­verzekering?

U kunt een uitkering van een overlijdens­risico­verzekering gebruiken voor aflossing op de hypotheek. Zo verlaagt u het maandbedrag. U kunt de uitkering ook op een spaarrekening zetten om er in de toekomst de maandbedragen mee te betalen.

Is de overlijdens­risico­verzekering gekoppeld aan de hypotheek? Zoals bij de Spaargarant Hypotheek? Dan wordt de uitkering van de verzekering altijd gebruikt voor aflossing op de hypotheek. Hierdoor gaat het maandbedrag natuurlijk omlaag.