Overzicht maandbedragen

Vraag en antwoord

 
Wij moeten u minimaal 14 dagen van te voren informeren over het bedrag en de datum waarop wij het hypotheekbedrag van uw rekening afschrijven. Wij doen dit 1 keer per jaar met het ‘Overzicht maandbedragen’.
Ja. Als het maandbedrag wijzigt dan ontvangt u een nieuw ‘Overzicht maandbedragen’.
Nee, u ontvangt niet elk kwartaal een nieuw ‘Overzicht maandbedragen’. Als u een lening heeft met een Kwartaal Variabele Rente ontvangt u bij een wijziging van de rente een brief. In deze brief leest u het bedrag dat u voor dat leningdeel per maand gaat betalen.
Dat hangt af van uw keuze voor een nieuwe rentevast-periode. Als het maandbedrag wijzigt dan ontvangt u een nieuw ‘Overzicht maandbedragen’.
Ja, in uw overzicht staan alleen de maanden dat u nog betaalt voor uw hypotheek. Als uw maandbedrag verandert ziet u dat in het overzicht terug.

Kiest u ervoor om uw hypotheek gedeeltelijk af te lossen of te verlengen? Dan wijzigt uw maandbedrag. U ontvangt van ons een nieuw ‘Overzicht maandbedragen’.
In het ‘Overzicht maandbedragen’ houden wij geen rekening met een uitkering van een verpande verzekering.

Lost u uw hypotheek helemaal af met het geld van de verzekering? Dan halen wij de maandbedragen na de aflossing niet meer van uw rekening.

Lost u een deel van uw hypotheek af met het geld van de verzekering? Dan wijzigt uw maandbedrag. U ontvangt dan een nieuw ‘Overzicht maandbedragen’.
In het ‘Overzicht maandbedragen’ is geen rekening gehouden met uw betalingsregeling door bijvoorbeeld een betalingsachterstand.