Weer aan het werk na een fijne vakantie

We kennen allemaal dat moment na een heerlijke vakantie. We moeten weer aan het werk. Staat u te trappelen? Of moet u nog even wennen? In beide gevallen geldt: gun uzelf de tijd om weer in dat werkritme te komen.

Vakantie 25 jul 2019 2 minuten

Ga niet meteen aan het werk

Er zijn mensen die op de terugreis al werklijstjes maken. Dat klinkt efficiënt, maar is het verstandig? Grote kans dat uw vakantiegevoel bij thuiskomst al weg is. Start uw werkweek rustig op. Gun uzelf nog 1 vakantiedag en ga daarna weer aan het werk. Of zet op uw 1e werkdag uw out-of-office-bericht nog even aan.

Begin met de juiste dingen

Een volle mailbox. Dat kunt u op 2 manieren aanpakken. Begin met de mailtjes die u meteen kunt wegwerken. Zo bent u snel door die berichtenberg heen. Dat lucht op! Of maak voor uzelf een lijst met belangrijke onderwerpen. Verdeel uw mailtjes over die onderwerpen. Zo heeft u direct overzicht van uw werk. En begint u met de meest belangrijke zaken.

Geef nieuwe ideeën een kans

Tijdens vakanties ontstaan vaak mooie ideeën. Ver weg van die werkstress weet u ineens hoe u een project gaat aanpakken. En aan dat witte zandstrand kunt u in alle rust nadenken over wat u nu werkelijk leuk vindt in uw werk. En wat u wilt veranderen. Ga daar na de vakantie mee aan de slag. Misschien is dit het begin van een nieuwe carrière!

Houd uw vakantiegevoel vast

Relaxt blijven: dat is soms best moeilijk. U moet weer vroeg uit bed en er is veel te doen. Werkoverleg, een planning die u moet halen. En uit het werk meteen naar huis. Snel koken en dan de kinderen naar voetbaltraining brengen. Lees hoe u dat vakantiegevoel eenvoudig vasthoudt!

Boek een nieuwe vakantie

Maak alvast plannen voor volgend jaar. Of boek tussendoor korte tripjes. Een weekendje weg voelt vaak als een lange vakantie! Gaat u vaker dan 1 keer per jaar op vakantie? Denk dan eens aan een Doorlopende Reisverzekering. Lekker makkelijk. En vaak goedkoper dan een Kortlopende Reisverzekering.