Bent u verzekerd bij een ski-ongeval?

Een ritje met een banaan is soms best leuk. ’s Zomers op zee bijvoorbeeld. Een stuk minder is het als u hem nodig heeft na een ski-ongeval. Hoe zit het met de verzekering als u onderuitgaat op de piste?

Check uw verzekeringen

Wilt u voorkomen dat u spontaan gaat jodelen van de pijn én de hoge (zorg)kosten? Check dan voordat u op wintersport gaat hoe u verzekerd bent. Met de aanvullende dekkingen Wintersport én Medische kosten op uw Reisverzekering skiet u met een gerust hart van de piste. 

Wat vergoedt de wintersportdekking?

Kunt u door ziekte of een ongeluk niet meer wintersporten? Dan krijgt u de kosten van skipassen, skilessen en skihuur terug. Ook zijn de kosten voor opsporing en redding meeverzekerd. Skiet u buiten de gemarkeerde pistes? Dan bent u verzekerd als u onder begeleiding bent van een gecertificeerde skileraar of gids.

Waarom medische kosten afsluiten?

Medische kosten vallen niet onder de dekking wintersport. Deze zijn (voor een deel) verzekerd bij uw zorgverzekeraar. Check of uw aanvullende zorgverzekering deze kosten vergoedt. Is dat niet het geval? Dan is het verstandig om, naast de dekking Wintersport, ook de dekking Medische kosten af te sluiten. Deze beschermt u tegen zorgkosten die uw zorgverzekeraar niet betaalt. Maar er zijn regels aan verbonden: zo bent u alleen verzekerd als u niet aan extreme vormen van wintersport doet. 

Skipak aan flarden?

Is uw ski-uitrusting beschadigd bij het ongeval? Deze wordt vergoed als u de dekking Bagage op reis heeft meeverzekerd. Dat geldt ook voor de spullen die u van iemand leent. Bijvoorbeeld ski’s of skischoenen.

Iemand gewond door uw schuld?

Houdt u zich niet aan de pisteregels en veroorzaakt u daardoor een ski-ongeval? Dan bent u mogelijk verantwoordelijk voor de medische kosten van de ander. Met een Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) bent u verzekerd voor die schade. Tenzij u een ongeluk veroorzaakt omdat u te diep in het glaasje heeft gekeken tijdens de après-ski. Of omdat u zich om een andere reden roekeloos gedraagt.

Let op: AVP verplicht in op Italiaanse pistes

Gaat u op wintersport naar Italië? Vanuit de Italiaanse overheid gelden er aanvullende eisen. En heeft u verplicht een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) nodig op de skipistes. Zorg er daarom voor dat u altijd uw polis (digitaal) bij de hand heeft. Zo kunt u deze snel en eenvoudig laten zien als iemand erom vraagt.