Op reis? Weet wat uw bagage waard is

U gaat op reis en neemt mee... Elektrische apparaten, kleding, toiletartikelen, merkkleding. Alles bij elkaar is uw bagage vaak meer waard dan u denkt. Zeker als u met uw gezin reist. Of als u bijzondere spullen bij u heeft zoals uw ski’s of skischoenen.

Check de waarde van uw spullen

Een merkzonnebril, een outfit voor de wintersport of op maat gemaakte skischoenen: het kost bij elkaar een aardige duit. Klopt de waarde van uw spullen met uw verzekerde bedrag? Fijn! Maar zijn uw spullen en die van uw meeverzekerde gezinsleden toch meer waard dan u dacht? Dan kan het verstandig zijn om het bedrag waarvoor uw bagage verzekerd is te verhogen.

Verzeker uw bagage

U heeft bij ons een Reisverzekering met wintersportdekking. Met de dekking Bagage op reis zorgt u ervoor dat de spullen die u op vakantie meeneemt ook goed verzekerd zijn. Gebeurt er iets met uw kleding, reisdocumenten of geld? Dan vergoeden wij de schade bij beschadiging, verlies of diefstal van uw bagage. Voor sommige spullen geldt een maximale vergoeding. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. En of u een eigen risico wilt. Controleer voor u op reis gaat of u de juiste dekkingen aan heeft staan. En of de verzekerde waarde past bij de bagage die u meeneemt.

Bekijk de waarde van uw spullen

Spullen worden minder waard doordat u ze gebruikt. Bijvoorbeeld uw lievelingstrui of uw snowboard. Maar ze worden ook minder waard doordat er nieuwere versies op de markt komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mobiele telefoons en laptops. Hoe ouder uw spullen, hoe minder ze waard zijn. Dit noemen we afschrijving. In onze afschrijvingslijst ziet u of u recht heeft op de nieuwwaarde of de dagwaarde.

Gehuurde ski’s zijn meeverzekerd

Staat u graag op lange latten zonder deze zelf te hoeven kopen? Of heeft u geen zin om ze mee te sjouwen als u op wintersport gaat? Dan is ski’s huren een goed idee. Met Bagage op reis zijn ook uw gehuurde ski’s gewoon meeverzekerd. Dit geldt ook voor skistokken en -schoenen die u huurt.