Moeder en zoon pakken de koffer in

Tips om uw koffer slim in te pakken

U staat voor uw kledingkast en naast u ligt uw lege koffer. Wat een uitdaging. Want past alles er wel in? En is er nog genoeg plek voor uw schoenen? Er zijn veel tips om uw koffer slim in te pakken. Wij delen ze graag.

Denk na over uw vakantiekleding

Loopt u er graag pico bello bij in Italië? Bedenk dan van tevoren welke kleding u wanneer aantrekt. Bijvoorbeeld voor de boottocht over het Gardameer. Of voor het dagje museum in Florence. Het scheelt veel ruimte in uw koffer als u zich aan een kleurenschema houdt. Zo mixt u eenvoudig verschillende kledingstukken met elkaar. Een handige truc is om uw aantal vakantiedagen te delen door 3. De uitkomst van de som is het aantal kledingsets dat u meeneemt. 

Koffer-inpakken-kleding-rollen

Rol uw kleding voor meer ruimte

Vergeet vouwen! Hoe netjes u ook stapelt; door uw kleding te rollen zorgt u voor meer ruimte in uw koffer. En het voorkomt kreukels. Het helpt ook als u uw kleren van tevoren strijkt. Zo maakt u strakkere rollen. En u kunt uw reisstrijkijzer thuislaten. Dat scheelt weer ruimte. Heeft u spullen die niet snel kreuken zoals een strandlaken? Gebruik dan een elastiek om de rol strak bij elkaar te houden. Of gebruik speciale tasjes om uw bagage te organiseren. Deze worden vaak per set verkocht.

Gebruik de bodem van uw koffer om slim in te pakken

Veel koffers hebben een oneven bodem. Dit komt door de trekstang van het handvat. Het lijkt dan alsof de bodem uit 3 delen bestaat. Vul de delen van de bodem met grotere spullen zoals uw schoenen. En vul uw schoenen weer met sokken of ondergoed. Neemt u zware spullen mee? Plaats deze dan aan de kant van de wielen. Zo voorkomt u dat uw kleding wordt geplet als uw koffer rechtop staat. Gaat uw hoed mee op vakantie? Sommige strohoeden kunt u eenvoudig oprollen. Leg een stevige koker met daarin uw hoed op de bodem van de koffer. Zo kan er niks mee gebeuren.

Maak een lijst en voorkom dat u belangrijke spullen vergeet

Hoe ontspannen uw vakantie ook is, inpakken zorgt soms voor veel stress. Zeker als u dit op het laatste moment doet. Het helpt om op een rustig moment een lijst te maken. Check dan ook de dekkingen van uw reisverzekering. Bijvoorbeeld de dekking voor bagage of medische kosten. Doe dit al een paar dagen of weken van tevoren. Zo heeft u nog alle tijd om na te denken wat u mee wilt nemen. En verkleint u de kans om belangrijke spullen te vergeten. 

Denk aan de spullen in uw handbagage

Mamma mia! Uw koffer staat nog op Schiphol! Of heeft de toeristische route genomen. Neem de belangrijkste spullen altijd mee in uw handbagage. En check van tevoren hoe groot uw handbagage mag zijn. Weet ook dat u bepaalde dingen niet mag meenemen. Zoals flesjes vloeistoffen van meer dan 100 ml. Andere dingen zoals een laptop mogen juist niet in het ruim. En moet u dus meenemen in de cabine. Lees daarom voor vertrek de bagageregels van uw luchtvaartmaatschappij.