5x virtueel vakantie vieren

Lekker erop uit… maar dan anders.

Een goede wandeling of fietstocht. Daar frist u van op. Een fietsvakantie door Nederland of een mooie bergwandeling. Misschien slaat u zo’n vakantie dit jaar even over. Verken de natuur in uw eigen omgeving. Of pak het anders aan. Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden in Nederland. Of maak meer snelheid en bekijk ze vanaf de fiets. Voor een beetje extra beleving: pak de hometrainer erbij. Net echt! En handig als het regent. Al virtueel fietsend of wandelend kunt u alvast inspiratie opdoen voor als u weer 'echt' op vakantie gaat.

Ga wild spotten op de Veluwe, zonder het park in te gaan. Oog in oog staan met een wild zwijn of een hert. Dat is vanuit huis toch wat relaxter dan in het echt. Kijkers uit heel Nederland zien via de 'wildcam' de mooiste dieren voorbijkomen. Ook leuk: de snapshots. Wat komt er bij u voorbij?

Wilt u zeker weten dat er iets te spotten valt? Dan bezoekt u toch virtueel een dierentuin? Bijvoorbeeld Burgers’ Zoo. Voor een beetje meer wild over de grens, kiest u natuurlijk een safari. Kijk maar eens mee in het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Dat u een virtuele tour kunt doen door veel musea, wist u vast al. Maar heeft u al een virtueel theaterbezoek gedaan? Ze zijn er nog de hele zomer. Of kijk een mooie concertregistratie of livestream van uw favoriete artiesten. De app of het YouTube-kanaal 'Google arts & culture' is een goed startpunt om virtueel cultuur te snuiven over de hele wereld. Er zijn meer dan 2000 musea te zien.

Heeft u behoefte aan een spannendere activiteit? Ga voor een ritje in de achtbaan. Dit werkt het beste met een VR-bril. Maar zelfs zonder voelt u die bekende ‘lift’ in uw maag als de karretjes in beweging komen. Extra tip: in Amerika zijn de achtbanen nét even wat wilder dan in Nederland. We stappen in Kingda Ka, de hoogste achtbaan van de wereld.

Gebruikt u de vakantie normaal voor familiebezoek? Of maakte u vrienden op eerdere vakanties? Haal samen met uw familie of vrienden herinneringen op tijdens een virtuele vakantieborrel. Verzamel leuke foto’s en video’s. Serveer hapjes en drankjes uit het land waar u heen zou gaan. Zo bent u toch een beetje bij elkaar. En komt de vakantiestemming vanzelf!

Ook handig als het regent