Kinderen zitten op de Otly app

Door Otly leren kinderen met geld omgaan

Kinderen die leren omgaan met geld hebben later minder kans op financiële problemen. Daarom maakte de Nederlandse startup Otly! een handige app. Hiermee doen kinderen spelenderwijs ervaring op met betalen en sparen.

Geldzaken 30 okt 2017 3 minuten

Nibud pleit voor financieel opvoeden

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar hoe kinderen met geld omgaan. Deze organisatie vindt het belangrijk dat kinderen een financiële opvoeding krijgen. Dat betekent onder andere dat kinderen zakgeld krijgen. Ze kunnen hiermee zelf keuzes maken. Wat is nodig? En wat wil ik gewoon graag hebben?

Otly! is een bank voor kinderen 

Bij het maken van deze keuzes kunnen de Otly!-app en website helpen. Ouders kunnen in de ouder-app zakgeld betalen en in de gaten houden hoe hun kind het geld uitgeeft. Kinderen hebben hun eigen app waarin ze op een simpele manier kunnen internetbankieren. Zo leren ze op een makkelijke manier wat geld is, hoeveel het waard is en wat erbij komt kijken. Ze leren bijvoorbeeld over digitaal geld, vaste inkomsten, sparen en lenen.

Sparen wordt extra leuk

Met de app kunnen kinderen voor verschillende doelen sparen. Ouders kunnen dit sparen steunen door een beloning te geven als hun kind dit spaardoel haalt. Bijvoorbeeld een bonus van €10,- als hun kind € 30,- heeft gespaard. Zo wordt sparen extra leuk!

Gezin achter de laptop

Download de app

De Consumentenbond is enthousiast over de Otly!-app. Deze bond vindt het een groot voordeel dat de data niet gedeeld of verkocht worden. Benieuwd? U kunt de Otly!-app gratis downloaden voor iOS en Android. Voor uw kinderen is er de app Otly Jr. (voor iOS en Android).