Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

James en Nadia beleggen voor hun kind

James (38) en Nadia (35) beleggen om hun dochter straks een goede start te kunnen geven.

James: “Na de geboorte van onze dochter kozen we ervoor om te gaan beleggen. Daarnaast hebben we ook een spaarrekening geopend. We hopen op deze manier haar een goede start te kunnen geven. We combineren de zekerheid van sparen met de kans op een mooi rendement van beleggen. Ook al weten we dat je met beleggen je inleg kan verliezen. Of een deel ervan.

“Op beide rekeningen maken we elke maand € 50,- over. We hopen dat we een mooi bedrag hebben opgebouwd tegen de tijd dat onze dochter uit huis gaat. Het is een fijn idee dat we haar op die manier een goede start kunnen geven als ze gaat studeren of haar eerste woning wil kopen”.
We combineren de zekerheid van sparen met de kans op een mooi rendement van beleggen.
Nadia: “We hebben op dit punt in ons leven – met een drukke baan, sociaal leven en ons gezin – geen tijd om zelf de beurs in de gaten houden. Dat besteden we dus graag uit aan de specialisten. Wel vinden we het erg leuk om te zien hoe het met onze beleggingen gaat. We openen regelmatig even de app om te kijken hoe onze beleggingen het doen”.

Dit artikel is gebaseerd op klantervaringen.

Bereken uw mogelijke opbrengst

Ook een beleggingsdoel voor ogen? Bereken wat beleggen u mogelijk op kan leveren met onze rekentool.
Bekijk uw mogelijke rendement

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook kosten en risico's. Uw geld kan minder waard worden. Er zijn manieren om de risico's van beleggen te verkleinen.

Risico’s van beleggen

Zo regelen zij het

Vrouw met kop koffie en telefoon in haar hand
Louise droomt ervan haar eigen onderneming te starten en begon al tijdens haar studie met beleggen.
Lees het verhaal van Louise
Man en vrouw aan tafel
Zzp'er Alex (52) rekende uit wat hij later aan inkomen nodig heeft om onbezorgd van zijn pensioen te genieten.
Het beleggingsverhaal van Alex

Er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. 

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.