Vrouw leest boek en man kijkt op mobiel

Uw doel bereiken

Tips om uw beleggingsdoel te bereiken

Een goede voorbereiding

Start met duidelijke doelen

Om uw doel te bereiken moet u bedenken hoeveel geld u nodig heeft. En hoeveel tijd u wilt nemen om het doel te bereiken. Beleggingen hebben tijd nodig om te groeien. De kans om uw beleggingsdoel te halen groter is groter als u op tijd begint met beleggen. 

Beleg met geld dat u kunt missen

Beleg alleen met geld dat u langere tijd niet nodig heeft. Zo hoeft u niet plotseling geld op te nemen van uw beleggings­rekening. Voor het lang­termijn­resultaat is het goed u geld zo veel mogelijk met rust te laten.

De risico's beperken

Er zijn verschillende manieren om zelf de risico’s van beleggen te beperken.
Het is verstandig om uw inleg te spreiden. Dit regelen wij als u kiest voor onze beleggings­fondsen. U kunt zelf nog meer spreiden door een combinatie van de verschillende fondsen te maken.
Periodiek beleggen kan ook een manier zijn om het risico te beperken. U legt dan geen groot bedrag in één keer in, maar u legt automatisch op een vast moment een bedrag in. Bijvoorbeeld elke week of elke maand. Door uw inlegmomenten te spreiden koopt u beleggingen tegen een gemiddelde koers.
Sparen en beleggen hebben elk hun eigen voordelen. Sparen levert meer voorspelbaarheid en zekerheid op. Beleggen kent meer risico’s, maar kan ook meer opleveren dan sparen. Een combinatie van sparen en beleggen kan een goed idee zijn. Mocht u onverwachts een bedrag nodig hebben, dan kunt u hiervoor spaargeld gebruiken. Zo voorkomt u dat u het geld op uw beleggingsrekening op een ongunstig moment moet opnemen.

Tips om beleggen vol te houden

magazine beleggen raak vooral niet in paniek

Schrik niet van koerswisselingen

Koersdalingen zijn heel normaal. Dat betekent dat uw beleggingen soms ineens minder waard worden. En vervolgens weer de lucht in kunnen schieten. Het gaat er uiteindelijk om dat uw beleggingen gemiddeld over de langere termijn in waarde stijgen. De kunst is dus om niet te snel te reageren op koerswisselingen.

Beleggen op mobiel

Blijf op de hoogte

Wij houden uw beleggingen constant in de gaten. Maar als u dat wilt kunt u op de hoogte blijven met onze app . Zo heeft u op elk moment van de dag inzicht in uw rendement. En kunt geld inleggen of opnemen.

Bereken uw mogelijke opbrengst

Ook een beleggingsdoel voor ogen? Bereken wat beleggen u mogelijk op kan leveren met onze rekentool.
Bekijk uw mogelijke opbrengst

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.