Aankopen

Makkelijk gemaakt

Beleggen is heel eenvoudig. U kunt op verschillende manieren een aankoop doen. We leggen uit hoe. Lees voordat u een aankoop doet eerst het Essentiële-informatiedocument (Eid) en het prospectus.

1. Eenmalig via Mijn Centraal Beheer of de app

Voor een eenmalige aankoop logt u in bij Mijn Centraal Beheer of de app. Vervolgens gaat u naar uw beleggingsrekening. En kiest u in Mijn Centraal Beheer voor ‘Aankopen’ en in de app voor ‘Nieuwe opdracht’ en ‘Kopen’.

Betaalt u uw aankoop via iDEAL? Kies dan voor de tegenrekening die gekoppeld is aan uw beleggingsrekening. Doet u dat niet? Dan kunnen we uw opdracht helaas niet verwerken. En storten wij het geld terug op uw rekening.

Heeft u een RentePlús Rekening? Dan kunt u uw aankoop betalen met geld van uw RentePlús Rekening. Heeft u meerdere RentePlús Rekeningen? Dan kiest u zelf met welke rekening betaalt.

Na de betaling ziet u uw aankoop bij ‘Opdrachten in behandeling’. Zodra uw opdracht is verwerkt, ziet u deze terug bij ‘Transacties’.

2. Periodiek via een overboeking vanaf uw tegenrekening

U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een vast bedrag te storten op uw beleggingsrekening. Dat heet periodiek beleggen. U regelt het eenvoudig in 2 stappen.

  1. Heeft u Fondsbeleggen? Dan stelt u eerst de inlegverdeler in via Mijn Centraal Beheer.
  2. U geeft uw bank opdracht voor een periodieke overboeking vanaf uw tegenrekening naar uw beleggingsrekening.
Zo werkt periodiek beleggen
U kiest bij ons zelf in welke fondsen u belegt. In het Eid en in het prospectus leest u alles over het beleid, de kosten, het risico en de kenmerken van uw fonds. Handig om nog eens na te lezen. 

Prospectus en Essentiële-informatiedocument

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handels­naam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggings­instellingen van de AFM onder nummer 15001209.