Aankopen

Makkelijk gemaakt

Beleggen is heel eenvoudig. U kunt op verschillende manieren een aankoop doen. We leggen uit hoe. Lees voordat u een aankoop doet eerst de essentiële beleggersinformatie en prospectus.

1. Via Mijn Centraal Beheer of de app

Aankopen is heel eenvoudig. U logt in bij Mijn Centraal Beheer of de app. Vervolgens kiest u in Mijn Centraal Beheer voor ‘Aankopen’ en in de app voor ‘Nieuwe opdracht’. U kunt uw inlegbedrag verdelen over 1 of meerdere van onze 7 beleggingsfondsen. Heeft u de inlegverdeler aan staan? Met de inlegverdeler verdeelt u uw inleg automatisch over de fondsen van uw keuze. Voor Gemaksbeleggen werkt het anders.

Kies bij de betaling via iDEAL voor uw bankrekening die gekoppeld is aan uw beleggingsrekening. Doet u dat niet? Dan kunnen we uw opdracht helaas niet verwerken. En storten wij het geld terug op uw rekening.

Heeft u een RentePlús Rekening? Dan kunt u er voor kiezen om uw aankoop te betalen met geld van de RentePlús Rekening. Als u meerdere RentePlús Rekeningen heeft, dan kunt u kiezen welke rekening u hiervoor wilt gebruiken.

Na de betaling ziet u uw aankoop bij ‘Opdrachten in behandeling’. Zodra uw opdracht is verwerkt, ziet u deze terug bij ‘Transacties’.

2. Via een (periodieke) overboeking vanaf uw betaalrekening 

Stort u (periodiek) een bedrag op uw beleggingsrekening via internetbankieren? Dan is het belangrijk dat uw de juiste omschrijving invult bij uw overboeking. Als u dat niet doet, gaat uw aankoop niet door. En storten wij het geld terug op uw rekening.

Staat de inlegverdeler aan? Vul dan het rekeningnummer van uw beleggingsrekening in bij de omschrijving van uw overboeking. Niet bij het kenmerk.

Voor beleggen zonder inlegverdeler vult u naast het rekeningnummer van uw beleggingsrekening ook het woord ‘koop’ en de fondscode in van het fonds waarin u wilt beleggen. Zet 1 spatie tussen het rekeningnummer en het woordje ‘koop’, en tussen het woordje ‘koop’ en de fondscode.

Uw omschrijving ziet er als volgt uit als het rekeningnummer van uw beleggingsrekening 110001234 is. En u wilt beleggen in het Achmea mixfonds Zeer Ambitieus A.:
110001234 koop GZA

Automatisch uw inleg verdelen

Met beleggen kunt u ook in 1 of meerdere beleggingsfondsen tegelijk beleggen. Maak het uzelf makkelijk en gebruik de handige inlegverdeler. We verdelen uw inleg dan over 1 of meerdere fondsen van uw keuze. U stelt de inlegverdeler eenmalig in. Wilt u uw inleg anders verdelen? Dan past u eerst uw inlegverdeler eenvoudig aan. Een verandering in de inlegverdeler gaat om 00.00 uur in. Houd daar rekening mee bij het doen van een aankoop.

Hoe werkt het?

  1. Log in bij Mijn Centraal Beheer
  2. Ga naar 'Aankopen'
  3. Klik op 'Zet uw inlegverdeler aan'
  4. Volg de stappen en kies voor ‘opslaan’.
Ga naar Mijn Centraal Beheer

Periodiek aankopen

U kunt ervoor kiezen om wekelijks of maandelijks een vast bedrag te storten op uw beleggingsrekening.

Dat is zo geregeld. U geeft uw bank 1 keer een opdracht voor het instellen van een automatische overboeking naar uw beleggingsrekening. De rest gaat vanzelf.
In 3 stappen periodiek beleggen
U kiest bij ons zelf in welke fondsen u belegt. In de Essentiële beleggersinformatie (Ebi) en in het prospectus leest u alles over het beleid, de kosten, het risico en de kenmerken van uw fonds. Handig om nog eens na te lezen. 

Prospectus en essentiële beleggersinformatie

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en de essentiële beleggers­informatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handels­naam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggings­instellingen van de AFM onder nummer 15001209.