Aankopen

Met Fondsbeleggen en Gemaksbeleggen

Beleggen is heel eenvoudig. Met Gemaksbeleggen stort u een bedrag in het mixfonds dat u gekozen heeft toen u uw rekening opende. Met Fondsbeleggen kunt u ook in meerdere fondsen tegelijk beleggen.

U betaalt met uw tegenrekening of RentePlús Rekening

Kies bij de betaling via iDEAL voor uw bankrekening die gekoppeld is aan uw Fondsbeleggen of Gemaksbeleggen rekening. Doet u dat niet? Dan kunnen we uw opdracht helaas niet verwerken.

Heeft u een RentePlús Rekening? Dan kunt u er voor kiezen om uw aankoop te betalen met geld van de RentePlús Rekening. Als u meerdere RentePlús Rekeningen heeft, dan kunt u kiezen welke rekening u hiervoor wilt gebruiken.

Na de betaling ziet u uw aankoop bij ‘Opdrachten in behandeling’. Als u de opdracht nog niet betaalt, bewaren we de opdracht 5 werkdagen voor u. Zodra uw opdracht is verwerkt, ziet u deze terug bij ‘Transacties’.

Stort u een bedrag op uw beleggingsrekening via internetbankieren?

Heeft u Gemaksbeleggen? Of Fondsbeleggen en staat de inlegverdeler aan? Vul dan het rekeningnummer van uw beleggingsrekening in bij de omschrijving van uw overboeking. Niet bij het kenmerk. Voor Fondsbeleggen zonder inlegverdeler vult u ook de fondscode in van het fonds waarin u wilt beleggen.

Aankopen met de inlegverdeler

Met Fondsbeleggen kunt u in 1 of meerdere beleggingsfondsen tegelijk beleggen. Maak het uzelf makkelijk en gebruik de handige inlegverdeler. We verdelen uw inleg dan over 1 of meerdere fondsen van uw keuze. U stelt de inlegverdeler eenmalig in. Wilt u uw inleg anders verdelen? Dan past u eerst uw inlegverdeler eenvoudig aan. Een verandering in de inlegverdeler gaat om 00.00 uur in. Houd daar rekening mee bij het doen van een aankoop.

Hoe werkt het?

  1. Log in bij Mijn Centraal Beheer
  2. Ga naar 'Aankopen'
  3. Klik op 'Zet uw inlegverdeler aan'
  4. Volg de stappen en kies voor ‘opslaan’.
Ga naar Mijn Centraal Beheer

Periodiek aankopen

U kunt ervoor kiezen om wekelijks of maandelijks een vast bedrag te storten op uw Gemaksbeleggen of Fondsbeleggen rekening.

Dat is zo geregeld. U geeft uw bank 1 keer een opdracht voor het instellen van een automatische overboeking naar uw beleggingsrekening. De rest gaat vanzelf.
In 3 stappen periodiek beleggen
U kiest bij ons zelf in welke fondsen u belegt. In de Essentiële beleggersinformatie (Ebi) en in het prospectus leest u alles over het beleid, de kosten, het risico en de kenmerken van uw fonds. Handig om nog eens na te lezen. 

Prospectus en essentiële beleggersinformatie

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.