Verwerkingstijden

Voor het aankopen, verkopen of switchen van beleggings­fondsen

 

Aankopen op een werkdag

Een fondsaankoop via iDEAL of uw RentePlús Rekening duurt bij elkaar 3 á 4 werkdagen. De duur van de verwerking is afhankelijk van:

  • Het tijdstip waarop u uw aankoop doet.
  • Hoelang uw bank erover doet om het aankoopbedrag aan ons over te maken. Controleer bij uw bank wat de verwerkingstijd is van een (iDEAL)betaling naar een zakelijke rekening.
U doet op maandag een aankoop in het Mixfonds Gemiddeld. Dinsdag of woensdag om 9.00 uur verwerken wij uw betaling. Diezelfde dag om 14.30 uur verzamelen wij alle beleggingsopdrachten. De dag daarna om 10.00 uur maakt het Mixfonds Gemiddeld de openingskoers bekend. Op dat moment voeren wij uw aankoop uit. In Mijn Centraal Beheer en de Centraal Beheer App ziet u de aankoopkoers terug.

Verkopen op een werkdag

De verwerking van een verkoop duurt bij elkaar 4 á 5 werkdagen. De duur van de verwerking is afhankelijk van het tijdstip waarop u uw verkoop doet. Doet u uw verkoop op een werkdag voor 14.30 uur? Dan voeren wij die uit tegen de openingskoers van de daaropvolgende werkdag. Doet u uw verkoop op een werkdag na 14.30 uur? Dan voeren wij die een werkdag later uit. De opbrengst ontvangt u 2 werkdagen later op uw rekening.

U doet op maandag om 13.00 uur een verkoop in het Mixfonds Gemiddeld. Maandag om 14.30 uur verzamelen wij alle beleggingsopdrachten. Dinsdag om 10.00 uur maakt het Mixfonds Gemiddeld de openingskoers bekend. Op dat moment voeren wij uw verkoop uit. Woensdag ontvangen wij de opbrengst uit uw verkoop en maken die aan u over. Donderdag ontvangt u de opbrengst op uw tegenrekening of RentePlús Rekening. In Mijn Centraal Beheer en de Centraal Beheer App ziet u de verkoopkoers en uw opbrengst terug.

Switchen op een werkdag

Switchen van het ene naar het andere beleggingsfonds duurt bij elkaar 3 á 4 werkdagen. De duur van de verwerking is afhankelijk van het tijdstip waarop u switcht. Doet u uw switchopdracht op een werkdag voor 14.30 uur? Dan voeren wij de verkoop uit tegen de openingskoers van de daaropvolgende werkdag. Doet u uw switchopdracht op een werkdag na 14.30 uur? Dan voeren wij de verkoop een werkdag later uit. Vervolgens plaatsen wij de aankoopopdracht.

U doet op maandag om 13.00 uur een switchopdracht van het Mixfonds Ambitieus naar het Mixfonds Gemiddeld. Diezelfde dag om 14.30 uur verzamelen wij alle beleggingsopdrachten. Dinsdag om 10.00 uur maakt het Mixfonds Ambities de openingskoers bekend. Op dat moment voeren wij de verkoop uit uw switchopdracht uit. Diezelfde dag om 14.30 uur verzamelen wij alle beleggingsopdrachten. Woensdag om 10.00 uur maakt het Mixfonds Gemiddeld de openingskoers bekend. Op dat moment voeren wij uw aankoop uit. In Mijn Centraal Beheer en de Centraal Beheer App ziet u de aan- en verkoopkoers terug.

Uitzonderingen:

Op sommige dagen worden er geen aankopen, verkopen of switchopdrachten verwerkt. Wij nemen uw opdracht dan op de eerstvolgende beursdag in behandeling.
Zaterdag en zondag elke week
Nieuwjaarsdag 1 januari
Goede vrijdag vrijdag voor Pasen
2e Paasdag maandag
Dag van de Arbeid 1 mei
Kerstavond 24 december - de beurs sluit om 14.00 uur
1e Kerstdag 25 december
2e Kerstdag 26 december
Oudejaarsdag 31 december – de beurs sluit om 14.00 uur

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handels­naam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggings­instellingen van de AFM onder nummer 15001209.