Maandlasten berekenen

Bereken zelf hoeveel u voor uw hypotheek moet betalen

Eenvoudig uw maandlasten berekenen

Wilt u weten wat uw maandbedrag wordt? Gebruik de rekenhulp om het te berekenen.

We kennen bruto en netto maandlasten

De maandlasten voor uw hypotheek bestaan uit rente, aflossing en premies voor verzekeringen. We maken onderscheid tussen bruto en netto maandlasten. Bruto is het totaalbedrag dat u betaalt aan rente en aflossing. En premie voor een verzekering, als u die voor uw woning nodig heeft. Haalt u van deze kosten het belastingvoordeel af? Dan houdt u de netto maandlasten over.

Er zijn meer kosten om rekening mee te houden

De berekening die u hierboven maakt, omvat niet alle kosten voor uw koopwoning. Waar moet u nog meer rekening mee houden? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoeveel rente u straks echt betaalt
  • Belastingen die u elk jaar betaalt
  • Kosten voor onderhoud
  • Kosten van verzekeringen voor u en uw woning
  • Erfpacht, als u die moet betalen

Bereken uw maandlasten ook met de extra kosten

De rekenhulp en bovenstaande kosten geven u een goed beeld van uw maandlasten. Sommige kosten kunt u verspreiden over het jaar. Andere betaalt u in 1 keer. Maak regelmatig een inschatting van te verwachten kosten. Dan kunt u zich voorbereiden op extra uitgaven.

Uw adviseur kan helpen om het kostenplaatje compleet te maken

Wilt u meer inzicht in uw financiĆ«le situatie? Bespreek het met een adviseur. U vindt er eenvoudig een met onze adviseurzoeker. Een adviseur kan u ook helpen als u zich zorgen maakt over uw maandlasten. Heeft u een hypotheek bij Centraal Beheer? Dan helpen wij u ook als het even wat minder gaat.
Vind een hypotheekadviseur