Bekende hypotheekvormen

Van annuïteitenhypotheek tot spaarhypotheek

De meest afgesloten hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Soms worden ze afgesloten in combinatie met een andere hypotheekvorm.

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is de meest gekozen hypotheekvorm. Ook bij starters is de annuïteitenhypotheek favoriet. Met een annuïteitenhypotheek betaalt u een vast maandbedrag. Dat verandert alleen bij het begin van een nieuwe rentevast-periode. Lees meer over de annuïteitenhypotheek.
Grafiek anuïteitenhypotheek

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is geschikt als u wilt dat uw maandbedrag in de loop van de tijd daalt. Bijvoorbeeld omdat u in de toekomst minder wilt gaan werken. Een lineaire hypotheek kan ook bij u passen als u een vast bedrag per maand wilt aflossen. Lees meer over de lineaire hypotheek.
lineaire hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u tijdens de looptijd alleen rente. U hoeft pas aan het eind van de looptijd af te lossen. De rente van een nieuwe aflossingsvrije hypotheek is niet aftrekbaar. Lees meer over de aflossingsvrije hypotheek.

Bankspaarhypotheek

Bij een bankspaarhypotheek is de hypotheek gekoppeld aan een spaarrekening. U stort iedere maand geld op de spaarrekening. Zo bouwt u een kapitaal op voor de aflossing van de hypotheek. De bankspaarhypotheek van Centraal Beheer heet de Kapitaal Rekening Eigen Woning Hypotheek. U kunt deze alleen afsluiten door een bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, levenhypotheek of beleggingshypotheek van voor 2013 over te sluiten. Lees meer over bankspaarhypotheken.

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek is de hypotheek gekoppeld aan een verzekering. Met deze verzekering spaart u om uw hypotheek af te lossen. U betaalt iedere maand premie. Een deel van deze premie wordt gebruikt om te sparen. De spaarhypotheek van Centraal Beheer heet Spaargarant Hypotheek. U kunt deze alleen afsluiten door een bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, levenhypotheek of beleggingshypotheek van voor 2013 over te sluiten. Lees meer over spaarhypotheken.

Krediethypotheek

Een krediethypotheek is een consumptief krediet met uw woning als onderpand. De rente is niet aftrekbaar. Centraal Beheer biedt de krediethypotheek niet aan. Lees meer over krediethypotheken.