Nationale Hypotheek Garantie

Met NHG krijgt u de laagste hypotheekrente

Met Nationale Hypotheek Garantie beperkt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Door het lagere risico krijgt u vaak ook een lagere rente.

Vangnet bij onverwachte gebeurtenissen

Soms gebeurt er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Iemand verliest zijn baan, raakt arbeidsongeschikt. Of een relatie eindigt. Deze gebeurtenissen kunnen een grote invloed hebben op de financiële situatie. Misschien wordt het zelfs lastig om de hypotheek te betalen.

De hypotheekverstrekker en NHG kunnen helpen om de hypotheek weer betaalbaar te maken. Zodat, als u zoiets overkomt, u toch in de woning kunt blijven wonen. En is verkoop toch noodzakelijk? Als de verkoop minder opbrengt dan de hoogte van de hypotheek, kan de organisatie achter NHG (Waarborgfonds Eigen Woning) deze restschuld kwijtschelden. U moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld meewerken om uw restschuld zo laag mogelijk te houden. Meer hierover leest u op de website van NHG.

Wanneer kunt u een hypotheek met NHG afsluiten?

Het aankoopbedrag van de woning mag maximaal € 310.000,- zijn. De kostengrens met energiebesparende voorzieningen is € 328.600,-. Soms kunt u ook een bestaande hypotheek uitbreiden met een NHG hypotheek. Voor advies over uw situatie kunt u terecht bij uw hypotheekadviseur.

De kosten van NHG

U betaalt één keer een premie van 0,7% over het totale hypotheekbedrag. Deze kosten kunt u vaak meenemen in uw hypotheek. U betaalt ze bij het afsluiten van de hypotheek. Uw notaris regelt dat dit bedrag bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen terechtkomt. Omdat u een lagere rente betaalt, verdient u de kosten voor NHG over de looptijd meestal terug.
De premie voor een NHG hypotheek is aftrekbaar van de belasting.

Bij Centraal Beheer

Uw hypotheekadviseur kijkt of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG en regelt dit voor u. Sluit u zelf uw hypotheek af bij Centraal Beheer, dan vragen we of u gebruik wilt maken van NHG.