Geldzaken

Wat doet een fondsbeheerder eigenlijk?

Geldzaken

Meerdere medewerkers beleggen voor u. Wij stellen er graag 2 aan u voor: Jeroen Roskam en Aart Hatzmann. Wat doen zij eigenlijk? Ze leggen het u graag uit.

7 apr 2020
2 minuten

Vertel eens: wie zijn jullie?

Jeroen: “Ik ben Jeroen Roskam. Mijn interesse in de financiële wereld ontstond al op jonge leeftijd. Vooral beleggen trok me aan. Ik vond het fascinerend dat de aandelenkoersen eind jaren ’90 zo spectaculair stegen. Ik heb een opleiding tot financieel analist gevolgd. En heb gewerkt als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder bij de Rabobank en J.P. Morgan Asset Management.”

Aart: "Ik ben Aart Hatzmann, ik woon in Amsterdam en ben geboren in het mooie Drenthe. Ook ik had vanaf jonge leeftijd interesse in financiën en beleggen. De keuze voor mijn studie economie en finance was dan ook logisch. Inmiddels werk al weer een hele tijd voor Achmea Investment Management."

Achmea Investment Management? Leg uit!

Aart: "De beleggingen bij Centraal Beheer worden beheerd door Achmea Investment Management. Beide zijn onderdeel van Achmea. Achmea Investment Management beheert meer dan € 110 miljard. En heeft meer dan 225 werknemers. Een flinke club dus! We horen bij de grootste vermogensbeheerders van Nederland. We beleggen voor grote partijen en particuliere beleggers, zoals de klanten van Centraal Beheer."

Hoe ziet jullie werk eruit?

Jeroen: "We beheren de beleggingsfondsen van Centraal Beheer. We verdelen het geld dat onze klanten in de fondsen beleggen over verschillende beleggingscategorieën. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, obligaties en grondstoffen. We proberen het zo te verdelen dat er een goede mix ontstaat. Zo heeft ieder mixfonds een eigen risicoprofiel waar de klanten voor kunnen kiezen."

Meer weten over beleggen? 

Aart: "We willen onze klanten graag op de hoogte houden van ontwikkelingen in de wondere wereld van het beleggen. We vinden het belangrijk dat u als belegger altijd goed geïnformeerd bent. Daarom schrijven we regelmatig een artikel voor het magazine of de nieuwsbrief van Centraal Beheer. Over welk onderwerp wilt u meer weten? Vertel het ons!