NHG en overlijdens­risico­verzekering

Verplicht verzekeren?

Sinds 1 januari 2018 is een overlijdens­risico­verzekering niet meer verplicht bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Tot 2018 was een overlijdens­risico­verzekering altijd nodig als de hypotheek met NHG hoger was dan 80% van de woningwaarde. Heeft u een bestaande hypotheek met NHG? Vanaf 1 januari 2020 is een overlijdens­risico­verzekering niet meer verplicht bij uw hypotheek.

Overlijdensrisico nog verzekeren?

Een overlijdens­risico­verzekering keert éénmalig een bedrag uit als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Daarmee kunnen uw nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek betalen of aflossen. Dit geldt voor een hypotheek met NHG en zonder NHG. Ook als een overlijdens­risico­verzekering niet verplicht is, kan het nuttig zijn om deze verzekering af te sluiten. U bent al verzekerd vanaf een paar euro per maand.

U kiest zelf de hoogte van de uitkering van uw overlijdens­risico­verzekering. Wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden de hypotheek kunnen blijven betalen? Bereken welk bedrag zij nodig hebben. Of vraag een adviseur om met u mee te denken.

Waarom sluit u een overlijdens­risico­verzekering af?

ORV Hypotheek

Ik wil mijn hypotheek aflossen

U wilt (een deel van) uw hypotheek aflossen na uw overlijden.

ORV bedrag

Ik kies zelf een bedrag

U wilt een bedrag verzekeren. Hiermee geeft u uw nabestaanden financiële zekerheid.