test

Fietsverzekering

Goed verzekerd bij diefstal, schade en pech

 • Uitgebreide dekking voor diefstal en schade
 • Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug
 • De accu van uw e-bike is standaard meeverzekerd
Binnen 1 minuut berekend
Met onze Fietsverzekering verzekert u uw fiets uitgebreid voor schade en diefstal. In Nederland en in het buitenland. U kunt alle soorten fietsen verzekeren. Van stadsfiets tot kinderfiets en van bakfiets tot e-bike met een trapondersteuning tot en met 25 km/uur. De accessoires van uw fiets zijn standaard meeverzekerd. Zoals een accu, kinderzitje, fietsmand of fietstassen. Ook als u uw fiets uitleent is dat goed verzekerd. Heeft u pech of hulp nodig bij een ongeval? Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Verzekerd in de Fietsverzekering

Verzekerd

 • Diefstal.
 • Schade door een aanrijding.
 • Schade als uw fiets omvalt of van de weg raakt.
 • 24/7 pechhulp in Nederland.
 • Accessoires en accu.
 • Als u uw fiets uitleent.

Niet verzekerd

 • Als u uw fiets zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld als fietskoerier.
 • Diefstal van losse fietscomputers, gps- of navigatieapparatuur.
 • Schade aan banden.
 • Schade door normaal gebruik en slijtage. Zoals krassen.
 • Schade veroorzaakt aan anderen.
 • Schade aan een opgevoerde e-bike.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en  niet verzekert met onze Fietsverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Fietsverzekering makkelijk vergelijken.

Alles over uw Fietsverzekering

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor uw fiets betaalde

Het maakt niet uit of u uw fiets nieuw of 2e hands kocht. De aanschaf­waarderegeling geldt standaard voor 1 jaar. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u ook kiezen voor een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. U betaalt dan meer premie.

Bij schade betalen wij de reparatiekosten of de aanschafwaarde

Heeft u schade aan uw fiets? Dan betalen wij de kosten om uw fiets te repareren. Zijn de kosten van de reparatie hoger dan 4/5 van de dagwaarde? Dan betalen wij de reparatiekosten niet. U krijgt de aanschafwaarde van uw fiets min de restwaarde. De restwaarde is het bedrag dat uw beschadigde fiets nog waard is. Een schade-expert stelt de restwaarde vast.

Hoe regelen we schade als de aanschafwaarderegeling niet meer geldt?

Kocht u uw fiets langer dan 1 of 3 jaar geleden? En is uw fiets gestolen of niet meer te repareren? Dan krijgt u de dagwaarde van uw fiets min de restwaarde.

Bij schade aan uw accu geldt een afschrijving van 1,5% per maand

We berekenen de afschrijving vanaf de datum dat de fiets voor het eerst nieuw verkocht is. We berekenen geen afschrijving als uw accu wordt gestolen.
Bij een hoger eigen risico betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van:
 • € 25,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Pas uw eigen risico aan wanneer u wilt

U kiest uw eigen risico bij het afsluiten van uw Fietsverzekering. U kunt uw eigen risico ook tussentijds aanpassen.
Diefstal kunnen we niet altijd voorkomen. Maar met een goedgekeurd slot is de kans op diefstal kleiner. Een ART-slot met 2 sterren is een goedgekeurd slot voor fietsen. Op stichtingart.nl ziet u welke sloten hieraan voldoen.

Schade door een poging tot diefstal is ook verzekerd

Of als er onderdelen van de fiets zijn gestolen. En leende iemand uw fiets met uw toestemming en bracht hij de fiets niet meer terug? Dan zien wij dat ook als diefstal en is dit verzekerd.
Een ongelukje kan gebeuren. Wij helpen u graag de schade snel en goed op te lossen. Lees hoe wij u kunnen helpen.
Krijgt u onderweg een lekke band? Of gaat uw fiets kapot en kunt u daardoor niet verder rijden? Met onze Pechhulp worden u en uw fiets teruggebracht naar het beginpunt van uw reis. Bijvoorbeeld naar huis of de plek waar uw auto staat. U kunt in heel Nederland gebruik maken van onze Pechhulp.

Lees hoe wij u kunnen helpen

Dit kunt u ook verzekeren

Rechtsbijstandverzekering

Stel, u krijgt een conflict na een fietsongeval. Met de dekking Verkeer en medisch van onze Rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op juridische hulp.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaakt u schade aan iemand anders? Bijvoorbeeld met uw fiets? Met onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u dan goed verzekerd tot € 2.500.000,-.

Veelgestelde vragen over de Fietsverzekering

De premie van de fietsverzekering is afhankelijk van een aantal kenmerken. De volgende kenmerken bepalen onder andere de premie:

 • Het soort fiets
 • De aanschafwaarde
 • De hoogte van het eigen risico

Bereken uw premie.

Diefstal van uw fiets is alleen verzekerd als uw fiets op slot stond met een ART-goedgekeurd slot met 2 sterren. Een ART-slot met 2 sterren is een goedgekeurd slot voor fietsen. Op stichtingart.nl ziet u welke sloten hieraan voldoen. Schade door een poging tot diefstal is ook verzekerd. En leende iemand uw fiets met uw toestemming en bracht hij de fiets niet meer terug? Dan zien wij dat ook als diefstal en is dit verzekerd. Bij diefstal moet u de originele fietssleutels kunnen geven. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad.  
Laat zo snel mogelijk een nieuwe sleutel maken. U kunt een nieuwe sleutel bestellen via uw rijwielhandelaar, slotenfabrikant of fietssleutels.nl. De bijgemaakte sleutel moet hetzelfde sleutelnummer hebben als de originele sleutels. U kunt er ook voor kiezen om een heel nieuw ART2-slot te plaatsen. Laat u een nieuw ART2-slot plaatsen? Neem dan contact met ons op om uw nieuwe sleutelnummer door te geven. 
Diefstal van de fiets is niet verzekerd als je een elektronisch slot gebruikt.
Een fiets is met onze Inboedelverzekering verzekerd tegen diefstal als deze in een schuur of garage staat. De schuur of garage moet wel op het verzekerde adres staan. En de ruimte moet op slot staan. Gaat het om een losstaande schuur of garage? Dan moeten er ook sporen van braak zijn. Een fiets is niet verzekerd op een oprit, in een trappenhuis of in een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw dat bij de woning hoort.

Ja, de accu van uw e-bike is standaard meeverzekerd.

Met onze Fietsverzekering kunt een e-bike met een trapondersteuning tot en met 25 km/uur verzekeren. U kunt geen (elektrische) fatbike verzekeren. 
Ja. Onze Fietsverzekering heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat u ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal. Let op: pechhulp geldt alleen in Nederland en tot 30 kilometer over de grens.
Een opgevoerde e-bike is niet verzekerd met onze Fietsverzekering. Maakt u schade aan iemand anders met de e-bike? Bijvoorbeeld als u tegen iemand aan fietst. Die schade krijgt u ook niet vergoed met onze Aansprakelijkheidsverzekering. 

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Fietsverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Fietsverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Fietsverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Fietsverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.