zonnepanelen

We worden groener en groener

Komende weken plaatst Centraal Beheer 3.200 zonnepanelen boven een van de parkeerplaatsen van het kantoor in Apeldoorn. Hiermee worden we weer een stukje groener.   

Thuis 18 dec 2019 2 minuten

Duurzaam werk in uitvoering

Het is een kille en donkere maandagmorgen. De eerste vroege vogels van Centraal Beheer druppelen binnen. Buiten is het werk dan al een tijdje in volle gang. Mannen met witte helmen zijn bezig met de overkapping van een van de parkeerplaatsen. Dat doen ze door 3.200 zonnepanelen te plaatsen. Tel op bij de 600 stuks die al op de kantoordaken lagen. En samen zorgen ze voor een flink deel van de elektriciteitsvoorziening van Centraal Beheer. De maatregel past in de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te werken. In aanvulling op de zonnepanelen komen op de parkeerplaats ook 30 laadpunten voor elektrische auto’s. Intussen krijgen aansluitingen van de kantoren op aardwarmte steeds meer vorm op de tekentafel.

Centraal Beheer is onderdeel van Achmea 

Meewerken aan een betere wereld staat Achmea-breed hoog op de agenda. Dat zien we terug in actieve deelname in lokale en regionale initiatieven. En het zoeken met leveranciers naar innovatieve mogelijkheden. Ook producten en diensten dragen bij aan verdere vergroening, zoals de zonnepanelendienst van Centraal Beheer.

zonnepanelen

Zonnepanelen: wat voor u?

Mensen helpen. Dat doen we graag. We zijn er goed in. Ook als het gaat om zonnepanelen. Lees hoe u in 4 stappen makkelijk en snel zonnepanelen op uw dak regelt. Twijfelt u? Dat snappen we. Want er zijn de nodige misverstanden over zonnepanelen. Bijvoorbeeld dat ze in de herfst en winter geen opbrengst hebben. Lees ook de tips van de expert over de aanschaf van zonnepanelen.

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben