Tips bij sinterklaasstress

Met deze hulpdienst is het voor iedereen feest

Als Sinterklaas ergens dol op is zijn het wel kleurplaten! Stop er dus eentje in de schoen naast de wortel voor Amerigo. Er zijn verschillende Sinterkleurplaten om te downloaden.

'Sint zat eens te denken…' Meestal blijven de pennen van hulpsinterklazen even boven het papier hangen na deze openingszin. Om dan toch maar 'wat hij nou zou schenken' op te schrijven. Om het schrijven van sinterklaasgedichten makkelijker te maken is er de Gedichtengenerator.

Fijn voor groot en klein: verschillen zoeken. Bekijk het plaatje van de Sint en klik op de plekken waar de verschillen zijn. Veel plezier!

Wat eet Sinterklaas als ontbijt? En borstelt hij zelf Amerigo na een lange nacht op de daken? Op deze, en alle andere vragen, geeft Sinterklaas zelf antwoord. Op 28 november en 4 december zit hij vanaf 18:30 uur klaar op Facebook. Verzin dus alvast wat vragen of bekijk vast de leukste Lievestrooms van 2017.

Luister naar de mooie stem van Sinterklaas. Hij leest 3 prachtige verhalen voor, 2 voor de kleintjes en 1 voor de grote mensen. Lekker met de koptelefoon op.

Lootjes trekken is hartstikke leuk! Maar een surprise knutselen kan lastig zijn. Sint doet het al langer dan vandaag. Bekijk de 3 vlogs waarin hij surprises in elkaar knutselt.

Dit is een leuk plaatje van een… puntje, puntje, puntje. Begin bij 1 en verbind ze allemaal.

De geur van versgebakken pepernoten of speculaas. Hmmmm. Daar komt iedereen van in de sinterklaasstemming. Laat de oven vast voorverwarmen en bekijk de recepten.

Met een grote groep het sinterklaasfeest vieren? Dan is het dobbelspel ideaal. De spelregels zijn makkelijk en duidelijk. Download ze en geniet van het heerlijk avondje!