Tips voor een fijne sinterklaas

Een relaxte Sinterklaas? Zin in Sint!

Pakjesavond: een feest voor groot en klein! Er is strooigoed, lekkers en een grote zak cadeaus. De kleintjes zitten met rode wangetjes te zingen. En de groten? Die zitten met rode vlekken van de stress.

Thuis 3 dec 2020 2 minuten

Krijg hulp van Sint

Omdat het heerlijk avondje voor iedereen een feest moet zijn heeft Centraal Beheer Zin in Sint bedacht. Dé hulpdienst voor een relaxte Sinterklaas. Want de goedheiligman weet als geen ander wat er nodig is voor pakjesavond. Daarom helpt hij met video's, spelletjes, verhaaltjes en nog veel meer.

O, kom er eens kijken 

Op de website van Zin in Sint staan allerlei handige tips voor het heerlijke avondje. En de aanloop ernaartoe natuurlijk. Want Sinterklaas is ook dol op de voorpret voor zijn verjaardag. Het woord 'sinterklaasstress' vindt hij een gruwel. Vier dus relaxt Sinterklaas met de hulp van Zin in Sint.

Tips bij sinterklaasstress

Met deze hulpdienst is het voor iedereen feest

Als Sinterklaas ergens dol op is zijn het wel kleurplaten! Stop er dus eentje in de schoen naast de wortel voor Amerigo. Er zijn verschillende Sinterkleurplaten om te downloaden.

'Sint zat eens te denken…' Meestal blijven de pennen van hulpsinterklazen even boven het papier hangen na deze openingszin. Om dan toch maar 'wat hij nou zou schenken' op te schrijven. Om het schrijven van sinterklaasgedichten makkelijker te maken is er de Gedichtengenerator.

Wat eet Sinterklaas als ontbijt? En borstelt hij zelf Amerigo na een lange nacht op de daken? Op deze, en alle andere vragen, geeft Sinterklaas zelf antwoord. Op 28 november en 4 december zit hij vanaf 18:30 uur klaar op Facebook.

Fijn voor groot en klein: verschillen zoeken. Bekijk het plaatje van de Sint en klik op de plekken waar de verschillen zijn. Veel plezier!

Luister naar de mooie stem van Sinterklaas. Hij leest 3 prachtige verhalen voor, 2 voor de kleintjes en 1 voor de grote mensen. Lekker met de koptelefoon op.

Lootjes trekken is hartstikke leuk! Maar een surprise knutselen kan lastig zijn. Sint doet het al langer dan vandaag. Bekijk de 3 vlogs waarin hij surprises in elkaar knutselt.

Dit is een leuk plaatje van een… puntje, puntje, puntje. Begin bij 1 en verbind ze allemaal.

De geur van versgebakken pepernoten of speculaas. Hmmmm. Daar komt iedereen van in de sinterklaasstemming. Laat de oven vast voorverwarmen en bekijk de recepten.

Met een grote groep het sinterklaasfeest vieren? Dan is het dobbelspel ideaal. De spelregels zijn makkelijk en duidelijk. Download ze en geniet van het heerlijk avondje!

Spelende kinderen

Centraal Beheer helpt

Centraal Beheer houdt van mensen helpen, klant of geen klant. Voor mensen die hun woning willen verduurzamen hebben we Duurzaam Woongemak. Staat u met pech langs de weg? Onze pechhulp RoadGuard helpt u zo weer op weg.