Thuis
Thuis

Onderhoud van uw muren: wat moet u doen?

Hoe de binnenmuren van uw huis er uitzien, ziet u bijna elke dag. Maar hoe zit het met de buitenmuren? Zien ze er goed uit? Of ziet u een vochtplek of een foute voeg? Zorg dat u er snel bij bent. Dat scheelt u tijd. En geld.

  • 20 feb 2018
  • 2 minuten
  • 0

Onderhoud is zo gedaan

De muren onderhouden heeft u zo gedaan. Dat blijkt wel uit onze onderhoudskalender. U hoeft in een jaar niet veel te doen. Maar doe het wel. Voordat de blaadjes vallen. En voordat het gaat vriezen. Want als het vriest, wordt de schade snel groter. Bekijk de afbeelding:

Infographic onderhoud muren

Laatste artikelen

Arie de motorrijder

Spullen delen met Arie is levensgevaarlijk

Lees meer
burentypes

Van klusbuur tot bladblazer: 9 burentypes

Lees meer
Verbodsbord met een vuurwants voor een huis

Wat te doen tegen vuurwantsen: 3 tips

Lees meer

Kijk voordat het vriest

Uit de kalender blijkt dat u vooral goed moet kijken. Ziet u een vochtplek of loszittende voeg? Doe er snel iets aan. In ieder geval voordat het gaat vriezen. Want als het vriest, zet het water uit. En wordt die vochtplek een gat. Die voeg een scheur. En de schade aan de muren alleen maar groter.

Wat doet uw verzekering?

Stel dat u schade heeft omdat de muren niet goed onderhouden zijn. Dan is het maar afwachten of de verzekering van uw huis en uw spullen de schade betaalt. Kunt u toch maar beter regelmatig de muren bekijken. En als u dat toch doet, kijk dan ook meteen eens naar uw dak en uw tuin.