Man en vrouw met hartjes voor ogen

Maak eens een ander blij op Valentijnsdag!

Op 14 februari is het Valentijnsdag. De dag waarop we onze geliefden willen verrassen. Maar zullen we het dit jaar eens anders doen? Hoe? Lees mijn tips!

Thuis 4 feb 2019 3 minuten

Een nieuw Valentijnsplan

''Goh, het is alweer bijna 14 februari.'' Eind januari begin ik altijd al met 'stille hints' aan mijn geliefde. Als antwoord krijg ik altijd een veelbetekenende frons. Ja, Valentijnsdag wordt op die manier wel erg voorspelbaar. Misschien moeten we het dit jaar maar eens op een andere manier doen.

Maak eens anderen blij

Ik ken veel mensen die ik weleens graag wil verrassen. Vrienden die er altijd voor mij zijn. Een familielid die een lastige tijd achter de rug heeft. Misschien is Valentijnsdag wel een leuke manier om deze mensen eens in het zonnetje te zetten. Lees verder en zie wat ik heb bedacht!

Valentijnsdag

Verras iemand die het verdient

U kent ze vast wel. De juf die uw dochter zo goed helpt met rekenen. De buurman die altijd uw vuilcontainer aan de weg zet. En de schouder van die vriendin waar u regelmatig tegenaan mag leunen. Valentijn is dan een mooie gelegenheid om te laten zien dat u zo blij bent met alle hulp.

Een cadeau hoeft niet altijd geld te kosten. U kunt ook uw hulp cadeau geven. Veeg bijvoorbeeld eens het stoepje van uw bejaarde buurvrouw. Of doe boodschappen voor uw zieke broer.

Helaas zien we het steeds vaker om ons heen: eenzame mensen. Dus maak de 14e tijd vrij en ga eens op bezoek bij iemand die eenzaam is. Dat kan iemand uit uw directe omgeving zijn. Maar u kunt natuurlijk ook eens een praatje maken of een spelletje doen met de bewoners van het verzorgingstehuis bij u in de buurt. En maak daar dan vanaf de 14e een regelmatige afspraak van.

Soms zien we onze collega’s vaker dan onze geliefden. Zet daarom de mensen waar u graag mee samenwerkt eens in het zonnetje. Dan kan met een klein cadeautje. Of help uw collega met die moeilijke klus!

Ik zeg altijd: u kunt pas anderen blij maken als u dat zelf ook bent. Dus vergeet uzelf niet op Valentijnsdag! Na al die goede acties verdient u zelf ook eens iets extra's. Zo is Valentijnsdag een perfect excuus om die mooie schoenen te kopen. Of trakteer uzelf op een saunabezoekje. Of verzin een verrassing voor uw geliefde waar u zelf ook iets aan heeft. Bijvoorbeeld gezellig samen uit eten.

Hulp bij de klusjes in huis

U kunt natuurlijk ook iemand helpen met klusjes in huis. Een muurtje verven, plintjes leggen. Iedereen kent wel klusjes die jaren blijven liggen.

Probeer het ook eens!

U ziet het: er zijn genoeg leuke ideeën om eens een ander blij te maken. En zeg nou zelf: daar wordt u toch zelf ook vrolijk van! En misschien heeft iemand anders ook een verrassing voor u. Zo wordt Valentijn dubbel zo leuk. Probeer het ook eens!