Valentijnsdag

Verras iemand die het verdient

U kent ze vast wel. De juf die uw dochter zo goed helpt met rekenen. De buurman die altijd uw vuilcontainer aan de weg zet. En de schouder van die vriendin waar u regelmatig tegenaan mag leunen. Valentijn is dan een mooie gelegenheid om te laten zien dat u zo blij bent met alle hulp.

Een cadeau hoeft niet altijd geld te kosten. U kunt ook uw hulp cadeau geven. Veeg bijvoorbeeld eens het stoepje van uw bejaarde buurvrouw. Of doe boodschappen voor uw zieke broer.

Helaas zien we het steeds vaker om ons heen: eenzame mensen. Dus maak de 14e tijd vrij en ga eens op bezoek bij iemand die eenzaam is. Dat kan iemand uit uw directe omgeving zijn. Maar u kunt natuurlijk ook eens een praatje maken of een spelletje doen met de bewoners van het verzorgingstehuis bij u in de buurt. En maak daar dan vanaf de 14e een regelmatige afspraak van.

Soms zien we onze collega’s vaker dan onze geliefden. Zet daarom de mensen waar u graag mee samenwerkt eens in het zonnetje. Dan kan met een klein cadeautje. Of help uw collega met die moeilijke klus!

Ik zeg altijd: u kunt pas anderen blij maken als u dat zelf ook bent. Dus vergeet uzelf niet op Valentijnsdag! Na al die goede acties verdient u zelf ook eens iets extra's. Zo is Valentijnsdag een perfect excuus om die mooie schoenen te kopen. Of trakteer uzelf op een saunabezoekje. Of verzin een verrassing voor uw geliefde waar u zelf ook iets aan heeft. Bijvoorbeeld gezellig samen uit eten.