koffie met paspoort

5 tips om uw droom waar te maken

Maakte u ook weleens een plan om voor uzelf te beginnen of om een lange reis te maken? Met deze 5 tips voorkomt u dat die plannen ergens in een la verdwijnen.

Thuis 7 jul 2017 2 minuten

Maak uw droom niet te groot

Dromen is heerlijk. En nog gratis ook. Maar wilt u een droom ook echt uitvoeren? Dan moet uw droom wel realistisch zijn. Start met een haalbaar doel. En is dat doel bereikt? Dan kunt u altijd een volgend, groter doel bepalen.

Maak uw droom concreet

Schrijf het op. Dat maakt uw droom veel concreter. En u dwingt uzelf om er goed over na te denken. Heeft u uw droom helder? Dan kunt u uw droom makkelijker waarmaken. U weet namelijk veel beter waar u naartoe wilt.

Maak een plan

Stel uzelf voor welke stappen u moet zetten om uw droom waar te maken. Begin met de hoofdlijnen. En benoem daarna alle tussenstapjes. Terwijl u dit plan schrijft, ontdekt u wat er nodig is om uw plan waar te maken. En met welke uitdagingen u te maken krijgt.

Financiën op een rijtje

Weet u wat uw droom kost? Kunt u misschien minder geld leven? Dat bepaalt of u de financiën heeft om uw droom werkelijkheid te laten worden. Heeft u minder financiële reserves? Dan heeft u heeft u meer tijd nodig om uw dromen te realiseren. 

Luister naar advies

Werkt u enthousiast aan uw droom? Dan krijgt u vaak advies van mensen om u heen. Gevraagd en ongevraagd. Probeer open te staan voor deze adviezen. Vrienden wijzen u op dingen waar u zelf niet aan denkt.