Thuis
Thuis

5 tips om uw droom waar te maken

Maakte u ook weleens een plan om voor uzelf te beginnen of om een lange reis te maken? Met deze 5 tips voorkomt u dat die plannen ergens in een la verdwijnen.

  • 7 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

Maak uw droom niet te groot

Dromen is heerlijk. En nog gratis ook. Maar wilt u een droom ook echt uitvoeren? Dan moet uw droom wel realistisch zijn. Start met een haalbaar doel. En is dat doel bereikt? Dan kunt u altijd een volgend, groter doel bepalen.

Maak uw droom concreet

Schrijf het op. Dat maakt uw droom veel concreter. En u dwingt uzelf om er goed over na te denken. Heeft u uw droom helder? Dan kunt u uw droom makkelijker waarmaken. U weet namelijk veel beter waar u naartoe wilt.

Maak een plan

Stel uzelf voor welke stappen u moet zetten om uw droom waar te maken. Begin met de hoofdlijnen. En benoem daarna alle tussenstapjes. Terwijl u dit plan schrijft, ontdekt u wat er nodig is om uw plan waar te maken. En met welke uitdagingen u te maken krijgt.

Laatste artikelen

Fiets in Amsterdam

Oplossingen bij delen en lenen van spullen

Lees meer
Vrouw en man met hartjes voor ogen

Maak eens een ander blij op Valentijnsdag!

Lees meer

Financiën op een rijtje

Weet u wat uw droom kost? Kunt u misschien minder geld leven? Dat bepaalt of u de financiën heeft om uw droom werkelijkheid te laten worden. Heeft u minder financiële reserves? Dan heeft u heeft u meer tijd nodig om uw dromen te realiseren. 

Luister naar advies

Werkt u enthousiast aan uw droom? Dan krijgt u vaak advies van mensen om u heen. Gevraagd en ongevraagd. Probeer open te staan voor deze adviezen. Vrienden wijzen u op dingen waar u zelf niet aan denkt.