dief forceert deur

December piekmaand voor inbrekers

December is de feestmaand bij uitstek. Minder goed nieuws: deze periode is ook zeer populair bij inbrekers. Vooral tijdens de kerstdagen en op oudejaarsdag zijn dieven actief. 

Archief 27 nov 2017 2 minuten

Deze piek is natuurlijk geen toeval

Tijdens de feestdagen zijn mensen vaak voor langere tijd de deur uit. Een dag bij de familie, een avondje met vrienden of een korte vakantie. Als het dan ook nog donker weer is, proberen dieven hun slag te slaan. Zo krijgt voor veel mensen het kerstdiner of de oliebollen een bittere nasmaak.

Vraag even of de buren thuis zijn

Een goede tip: zeg even tegen buren of vrienden in de straat dat u er niet bent. Als zij wél thuis zijn en iets verdachts zien in en rond uw huis, kunnen ze de politie inschakelen. Of misschien kunt u zich aansluiten bij een bestaande WhatsApp groep of Buurtapp. Een eenvoudig hulpmiddel, waarmee bewoners elkaar helpen hun buurt zo veilig mogelijk te houden. Er zijn veel meer simpele maatregelen om de kans te verkleinen dat u ongewenst bezoek krijgt.

Huis boefproef maken

Uw huis boefproef

Het is een open deur, maar doe de deur op slot als u weggaat. Kijk ook of de ramen dicht zijn. En leg geen sleutels buiten onder een bloempot. Of een andere ‘geheime’ plek. Lees nog meer tips hoe u uw huis boefproef kunt maken. Tijdens de feestdagen, maar ook de rest van het jaar.
Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben