Geldzaken
Geldzaken

Beleggen is makkelijker dan u denkt

Beleggen alleen voor beursexperts? Nee hoor. Veel meer mensen kunnen beleggen. Beleggingsfondsen nemen u veel werk uit handen. En u kunt al met een klein bedrag beginnen met beleggen. Zo kunt u het proberen.

  • 6 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

Past beleggen bij u?

Beleggen is niet zonder risico en er zijn kosten aan verbonden. Test of beleggen iets voor u is.

Beleggen voor beginners

Start met een klein bedrag

De kans is groot dat u maandelijks een bedrag opzij zet. U kunt overwegen een deel hiervan op een beleggingsrekening te zetten. Met een inleg van 50 euro per maand kunt u een mooi bedrag opbouwen. Op onze site vindt u een rekenhulp, die een inschatting geeft van wat beleggen u kan opleveren.
Vriendinnen zitten achter de laptop

Beginnen met beleggen

Als u gaat trouwen of samenwonen verandert uw financiële situatie. Dan houdt u misschien geld over om mee te beleggen. U kunt ook een bedrag inleggen als u een financiële meevaller of een extraatje heeft gehad. Zoals vakantiegeld of 13e maand. Beleg alleen met geld dat u een tijdje kunt missen.

Spreid uw risico

Met een mixfonds spreidt uw heel makkelijk uw risico. Dat komt doordat een mixfonds verschillende beleggingen combineert, met verschillende risico’s. Denk aan aandelen, obligaties en grondstoffen. Centraal Beheer biedt mixfondsen aan die voorzichtig, gemiddeld en ambitieus zijn.

Speciaal aanbevolen