Wij zijn er klaar voor!

Hartelijk welkom!

Van a.s.r. bank naar Centraal Beheer

Op 1 december is uw spaarrekening of lijfrenterekening verhuisd van a.s.r. bank naar Centraal Beheer. Misschien bent u al klant bij Centraal Beheer. Maar misschien ook niet. Hoe dan ook, er verandert iets voor u. Want het beheer van uw spaar- of lijfrenterekening gebeurt nu bij een andere bank. U heeft daar zelf niet om gevraagd. Dat begrijpen we heel goed. Voor ons is dat een extra reden om u goed te informeren.

Jaaroverzicht 2019

U ontvangt over 2019 een jaaroverzicht van a.s.r. bank én van Centraal Beheer. Uw jaaroverzicht 2019 bestaat dus uit 2 delen. Voor uw belastingaangifte 2019 heeft u meestal alleen het jaaroverzicht van a.s.r. bank nodig. Het jaaroverzicht van Centraal Beheer heeft u alleen in deze 2 situaties nodig:

  • U ontving in december 2019 een lijfrente-uitkering waarop inhoudingen zijn gedaan.
  • U deed in december 2019 een inleg op uw rekening voor Extra Pensioen Sparen.

De jaaroverzichten van a.s.r. bank bekijkt u in Mijn a.s.r. bank. De jaaroverzichten van Centraal Beheer staan voor u klaar in Mijn Centraal Beheer en in de Centraal Beheer App. Meer weten over de jaaroverzichten? Bekijk het antwoord op de vragen hieronder en onze algemene informatie over de jaaroverzichten.

Uw rekening bij Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer beheert u uw rekening online. In Mijn Centraal Beheer of met de Centraal Beheer app. De productvoorwaarden zijn niet veranderd. Is er dan helemaal niets anders bij Centraal Beheer? Toch wel. 

Internetsparen

De a.s.r. Internet Spaarrekening is nu een Centraal Beheer RentePlús Rekening. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Lijfrentesparen

De a.s.r. Lijfrente Spaarrekening is nu Extra Pensioen Sparen bij Centraal Beheer. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Lijfrente-uitkering

De a.s.r. Extra Pensioen Uitkering is nu Extra Pensioen Inkomen bij Centraal Beheer. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Gegevens wijzigen?

Veel gegevens kunt u zelf wijzigen in Mijn Centraal Beheer. Bijvoorbeeld uw adres, uw telefoonnummer en uw e-mailadres. Dat kan zodra u uw account voor Mijn Centraal Beheer heeft geactiveerd. Ook veel wijzigingen die te maken hebben met uw rekening, regelt u in Mijn Centraal Beheer. Zoals een wijziging van de tegenrekening van een RentePlús Rekening die op 1 naam staat.
Er zijn enkele verschillen in productvoorwaarden. Voor u blijven de productvoorwaarden van a.s.r. bank gelden.

Via het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank is spaargeld tot € 100.000,- gegarandeerd. Deze garantie geldt per rekeninghouder, voor het totaal aan spaargeld en lijfrente-tegoeden dat u heeft bij Centraal Beheer. Heeft u bijvoorbeeld € 50.000,- op een Centraal Beheer RentePlús Rekening en € 70.000,- op een Centraal Beheer Extra Pensioen Sparen rekening? Dan is uw totale tegoed € 120.000. Daarvan is € 100.000,- gegarandeerd via het Depositogarantiestelsel.

Is uw totale bedrag aan spaargeld en lijfrente-tegoeden meer dan € 100.000,-? Dan mag u tot 1 maart 2020 kosteloos uw spaargeld opnemen of uw lijfrente-tegoed overdragen. Neem hiervoor contact met ons op: (055) 579 8100.

Centraal Beheer is inderdaad het meest bekend van verzekeringen. Heel Nederland kent de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’. Maar Centraal Beheer biedt ook al 25 jaar bankproducten aan: spaarrekeningen, depositorekeningen, lijfrenterekeningen en andere bankproducten.
Informatie hierover vindt u in het gezamenlijk persbericht van a.s.r. en Achmea. 
Ja. Dat dit mag, staat in artikel 36 van de Algemene Bankvoorwaarden. Het heet ‘contractsoverneming’. Dat houdt in dat alle contractafspraken met uw rekening meeverhuizen.
U ontvangt een jaaroverzicht over 2019 van a.s.r. bank én van Centraal Beheer. Uw jaaroverzicht 2019 bestaat dus uit 2 delen. Het jaaroverzicht van a.s.r. bank gaat over de periode tot 1 december. Die ontvangt u halverwege februari in Mijn a.s.r. bank. De jaaroverzichten die u van ons krijgt, gaan over de maand december. Eind januari staan de jaaroverzichten van Centraal Beheer voor u klaar in Mijn Centraal Beheer en in de app.Voor de jaaroverzichten van een lijfrente-uitkering geldt een andere planning.
U ziet in uw vooraf ingevulde belastingaangifte over 2019 het saldo van uw a.s.r. Internet Spaarrekening per 1 januari 2019. Een Lijfrente Spaarrekening en een Extra Pensioen Uitkering ziet u mogelijk voor een deel als a.s.r.-rekening en voor een deel als Centraal Beheer-rekening. Vanaf aangiftejaar 2020 ziet u de Internet Spaarrekening terug als een RentePlús Rekening of RenteVast Rekening, de Lijfrente Spaarrekening als Extra Pensioen Sparen en Extra Pensioen Uitkering als Extra Pensioen Inkomen van Centraal Beheer.
Dat is afhankelijk van het product. U vindt deze informatie bij de vragen over internetsparen, lijfrentesparen en lijfrente-uitkering