Wij zijn er klaar voor!

Hartelijk welkom!

Van a.s.r. bank naar Centraal Beheer

Uw spaarrekening of lijfrenterekening verhuist van a.s.r. bank naar Centraal Beheer. Misschien bent u al klant bij Centraal Beheer. Maar misschien ook niet. Hoe dan ook, er verandert iets voor u. Want het beheer van uw spaar- of lijfrenterekening komt in handen van een andere bank. U heeft daar zelf niet om gevraagd. Dat begrijpen we heel goed. Voor ons is dat een extra reden om u goed te informeren.

De verhuizing van uw rekening

Stap-voor-stap

De datum van de verhuizing van uw spaarrekening of lijfrenterekening wordt bekend. a.s.r. bank informeert u hierover met een e-mail of een brief.
U ontvangt een brief van Centraal Beheer. Daarin staat hoe u toegang krijgt tot Mijn Centraal Beheer. Zo kunt u na de verhuizing direct bij uw rekening.
U ontvangt een e-mail of een brief met een bevestiging dat uw rekening is verhuisd. Vanaf nu kunt u uw rekening inzien en gebruiken in Mijn Centraal Beheer of met de Centraal Beheer app. 
U ontvangt een brief van Centraal Beheer met uw nieuwe rekeningnummer.

Centraal Beheer is er voor u

Centraal Beheer is opgericht om mensen te helpen. We zorgen al meer dan 100 jaar voor passende oplossingen. Zodat u altijd weer verder kunt. U kunt bij ons terecht voor financiële producten, voor verzekeringen en voor diensten.

Uw rekening bij Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer beheert u uw rekening online. In Mijn Centraal Beheer of met de Centraal Beheer app. Uw productvoorwaarden blijven hetzelfde. Verandert er dan helemaal niets als uw a.s.r.-rekening verhuist naar Centraal Beheer? Toch wel. 

Internetsparen

De a.s.r. Internet Spaarrekening wordt een Centraal Beheer RentePlús Rekening. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Lijfrentesparen

De a.s.r. Lijfrente Spaarrekening wordt Extra Pensioen Sparen bij Centraal Beheer. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Lijfrente-uitkering

De a.s.r. Extra Pensioen Uitkering wordt Extra Pensioen Inkomen bij Centraal Beheer. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Er zijn enkele verschillen in productvoorwaarden. Voor u blijven de productvoorwaarden van a.s.r. bank gelden.
Via het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank is uw spaargeld tot € 100.000,- gegarandeerd. Deze garantie geldt per rekeninghouder, voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer. Heeft u straks bijvoorbeeld € 50.000 op een Centraal Beheer RentePlús Rekening en € 70.000 op een Centraal  Beheer Extra Pensioen Sparen rekening? Dan is uw totale tegoed € 120.000. Daarvan is € 100.000 gegarandeerd via het Depositogarantiestelsel.
Centraal Beheer is inderdaad het meest bekend van verzekeringen. Heel Nederland kent de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’. Maar Centraal Beheer biedt ook al 25 jaar bankproducten aan: spaarrekeningen, depositorekeningen, lijfrenterekeningen en andere bankproducten.
Informatie hierover vindt u in het gezamenlijk persbericht van a.s.r. en Achmea. 
Ja. Dat dit mag, staat in artikel 36 van de Algemene Bankvoorwaarden. Het heet ‘contractsoverneming’. Dat houdt in dat alle contractafspraken met uw rekening meeverhuizen.
U ontvangt een jaaroverzicht over 2019 van a.s.r. bank. Dit gaat over de periode tot de datum van de verhuizing van uw rekening. De jaaroverzichten van Centraal Beheer rekeningen zijn uiterlijk in februari 2020 beschikbaar. Die gaan over de periode vanaf de datum van de verhuizing. Uw jaaroverzicht 2019 bestaat dus uit 2 delen. 
U ziet in uw vooringevulde aangifte over 2019 het saldo van uw a.s.r. Internet Spaarrekening per 1 januari 2019. Vanaf aangiftejaar 2020 ziet u de rekening terug als een RentePlús Rekening van Centraal Beheer. Een Lijfrente Spaarrekening en een Extra Pensioen Uitkering ziet u mogelijk voor een deel onder als a.s.r.-rekening en voor een deel als Centraal Beheer-rekening.
Dat is afhankelijk van het product. U vindt deze informatie bij de vragen over internetsparen, lijfrentesparen en lijfrente-uitkering

Met vragen belt u: 

  • tot de verhuizing van uw rekening: a.s.r. bank: (030) 278 278 2
  • na de verhuizing van uw rekening: Centraal Beheer: (055) 579 8100

Op dit moment zijn de rentes voor een gewone spaarrekening gelijk. Zowel a.s.r. bank als Centraal Beheer mogen deze rente wijzigen. Dat geldt natuurlijk niet voor de rente van een eerder afgesloten deposito of lijfrente-uitkering. Daarvoor blijft de afgesproken rente gewoon gelden.