Switchen

Gemaksbeleggen

Met een 'switch' verkoopt u de waarde van het ene fonds om een aankoop te doen in een ander fonds. Een switch bestaat dus uit twee stappen: een verkoop en een aankoop. Voor een switch-opdracht betaalt u geen switchkosten. U kunt alleen switchen als er geen andere aankoop- en verkoop­opdrachten in behandeling zijn.

Na de switch belegt u in uw nieuwe fonds

Elk bedrag dat u vanaf nu op uw Gemaksbeleggen-rekening stort, wordt automatisch belegd in dit nieuwe fonds. Dit mixfonds heeft een ander verwacht rendement en risico dan uw vorige fonds.

Fondsinformatie

Gemaksbeleggen heeft drie mixfondsen: Voorzichtig, Gemiddeld en Ambitieus. Voor de voorzichtige belegger of voor de belegger die wel iets meer risico durft te nemen.

U kunt het beleggingsbeleid, rendement, risico's en kosten van de 3 mixfondsen vergelijken via ons fondsoverzicht.

Switchen van mixfonds doet u zo

  • Klik onder de informatie over uw beleggings­portefeuille op ‘Switchen’.
  • U kiest het fonds dat u wilt switchen.
  • U kiest naar welk fonds u wilt switchen.
  • Voordat u de switch bevestigt, ziet u een overzicht met de gegevens van uw switch. Voor een switch brengen we geen switchkosten in rekening.
  • Op dit moment kunt u uw switchopdracht nog annuleren.
  • Zolang uw opdracht nog niet verwerkt is, ziet u deze terug bij ‘Opdrachten in behandeling’.
  • U kunt tijdelijk geen verkoop­opdracht geven. U kunt wel een aankoop­opdracht doen voor het nieuwe fonds waar u naartoe switcht.
Switchen doet u via Mijn#_#Centraal#_#Beheer
Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.