Lijfrentesparen

Extra Pensioen Sparen

De lijfrentespaarrekening van Centraal Beheer heet Extra Pensioen Sparen. U ontvangt rente over het saldo. En binnen de jaarruimte mag u de inleg aftrekken van de belasting. U kunt dus gewoon belastingvriendelijk verder sparen voor een aanvulling op uw pensioen.

 

 

U ziet altijd hoe u ervoor staat

In Mijn Centraal Beheer en in de Centraal Beheer app ziet u op elk moment hoeveel kapitaal u al heeft gespaard.

U kunt de doeldatum aanpassen

Enkele maanden voor de gekozen doeldatum informeren we u uitgebreid over wat u op dat moment kunt doen met het extra kapitaal.

U ontvangt informatie over de jaarruimte

Tegen het einde van elk jaar herinneren we u aan de aftrekbaarheid van uw inleg. En we helpen u op weg met de berekening van uw jaarruimte. 

U kunt ook ander geld inleggen

U kunt ook geld inleggen van een ander lijfrenteproduct. En ondernemers kunnen het geld van een oudedagsreserve (FOR) of stakingswinst inleggen.

Tip!

Vergeet niet om een periodieke spaaropdracht aan te passen!

Spaart u bij a.s.r. bank via een periodieke overschrijving vanaf uw tegenrekening? Zet deze op tijd stop. En maak een nieuwe periodieke overschrijving.  Bij Centraal Beheer heeft uw lijfrentespaarrekening een eigen IBAN-nummer.  U kunt rechtstreeks overboeken.

Veranderingen

De productvoorwaarden van a.s.r. blijven gewoon gelden. Wel veranderen er een paar praktische dingen voor u. 
a.s.r. Lijfrente Spaarrekening Centraal Beheer Extra Pensioen Sparen
rentebijschrijving jaarlijks jaarlijks
inleggen via kapitaaloverdracht of van vaste tegenrekening via a.s.r. tussenrekening naar eigen lijfrentespaarrekening via kapitaaloverdracht of van vaste tegenrekening rechtstreeks naar uw eigen rekening Extra Pensioen Sparen
belastingvoordeel binnen jaarruimte Belastingdienst binnen jaarruimte Belastingdienst
uitkeren via andere aanbieder via Extra Pensioen Inkomen, Garantie Inkomen Lijfrente of via andere aanbieder
geld vastzetten: soort rekening deposito deposito
geld vastzetten: looptijden 1, 2, 3 of 4 jaar elke looptijd mogelijk tot doeldatum (max. 25 jaar)
geld vastzetten: rentebijschrijving januari voor bestaande deposito’s: januari;         voor nieuwe deposito’s: op de ‘verjaardag’ van het deposito. Dat is de datum waarop het deposito gestart is.
bij einddatum: informatie over mogelijkheden enkele weken voor zelfgekozen doeldatum en/of fiscale einddatum enkele weken voor zelfgekozen doeldatum en/of fiscale einddatum

Welkom bij Centraal Beheer

Van a.s.r. bank naar Centraal Beheer

Uw rekening verhuist. Waarom, wanneer, hoe, wat? Begrijpelijk dat u vragen heeft. Die beantwoorden we graag!

Internetsparen 

De a.s.r. Internet Spaarrekening wordt een Centraal Beheer RentePlús Rekening. Dat betekent een paar praktische veranderingen.

Lijfrente-uitkering

De a.s.r. Extra Pensioen Uitkering wordt Extra Pensioen Inkomen bij Centraal Beheer. Dat betekent een paar praktische veranderingen

Lijfrentesparen

U ziet de transacties in ‘Mijn a.s.r. bank’. Deze blijven zichtbaar tot 1 juli 2020. U kunt ze eventueel ook downloaden. Na 1 juli 2020 kunt u transacties van voor de verhuizing van uw rekening opvragen bij Centraal Beheer.
Er zijn enkele verschillen in productvoorwaarden. Voor u blijven de productvoorwaarden van a.s.r. bank gelden.

U ontvangt een jaaroverzicht over 2019 van a.s.r. bank én van Centraal Beheer. Uw jaaroverzicht 2019 bestaat dus uit 2 delen. Het jaaroverzicht van a.s.r. bank gaat over de periode tot 1 december. Die ziet u halverwege februari in Mijn a.s.r. bank. De jaaroverzichten die u van ons krijgt, gaan over de maand december. Die staan eind januari voor u klaar in Mijn Cenrvtraal Beheer en in de app
In de vooraf ingevulde aangifte over 2019 ziet u het totaal door u ingelegde bedrag op uw lijfrente-spaarrekening in 2019. Heeft u niets ingelegd in 2019? Dan ziet u uw lijfrente-spaarrekening ook niet terug in uw vooraf ingevulde belastingaangifte. U ziet uw lijfrente-spaarrekening mogelijk voor een deel als a.s.r.-rekening en voor een deel als Centraal Beheer-rekening. Vanaf aangiftejaar 2020 ziet u uw lijfrente-spaarrekening als Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer.

Volgens de belastingregels mag u een lijfrentespaarrekening niet stoppen voor het einde van de looptijd. Afkoop is wel mogelijk, maar dit is fiscaal meestal nadelig voor u. Vaak betaalt u ook een boete aan de Belastingdienst. U leest hier meer over in artikel 13 van onze productvoorwaarden. Bij afkoop betaalt u ook kosten aan Centraal Beheer. Tijdelijk is er een uitzondering. Is uw totale spaar- en lijfrente-tegoed bij Centraal Beheer hoger dan € 100.000,-, het garantiebedrag van het Depositogarantiestelsel? En koopt u voor 1 maart 2020 uw lijfrentespaarrekening af? Dan betaalt u hiervoor geen kosten aan Centraal Beheer. Bel ons even als u hier meer over wilt weten.

U kunt uw lijfrente-tegoed altijd over laten dragen aan een andere aanbieder. Het is niet mogelijk een deel van het lijfrente-tegoed over te dragen. Voor de overdracht van een lijfrente-tegoed berekent Centraal Beheer geen kosten. We berekenen wel kosten als er op het moment van de overdracht 1 of meer deposito’s gekoppeld zijn aan de lijfrentespaarrekening. Tijdelijk is er een uitzondering. Is uw totale spaar- en lijfrente-tegoed bij Centraal Beheer hoger dan  100.000,-, het garantiebedrag van het Depositogarantiestelsel? En draagt u voor 1 maart 2020 uw lijfrentespaarrekening met gekoppelde deposito’s over aan een andere aanbieder? Dan betaalt u hiervoor geen kosten aan Centraal Beheer. Bel ons even als u hier meer over wilt weten.