Goed uw zaken regelen

Hoe regelt u alle zaakjes goed? Zzp’ers geven u tips.

Van marketing tot administratie: als zzp’er moet u van alles regelen. Maar hoe doet u dit handig? En wat is slim om uit te besteden? Cindy Smit en Robin Leusink gaan erover in gesprek. En geven nuttige tips. 

Ondernemen 12 nov 2019 10 minuten
Goed uw zaken regelen

Alles zelf regelen? 

“Ik geloof erin dat je niet alles zelf hoeft te doen. Je huurt soms experts in”, vertelt Cindy. Robin probeert juist wel alles zelf te regelen: “Je hebt online heel veel tools: van de administratie tot het regelen van verzekeringen.”

Van regelen naar rust

De zzp’ers geven de tip om in elk geval 1x per jaar uw zakelijke contracten te checken. “Vaak zijn er leuke acties. En je kunt checken of je up to date bent.” Ook is het slim om rust te creëren. “Door een netwerk op te bouwen”, tipt Cindy. “Want soms is het fijn om met andere zzp’ers te praten.” Maar ook door verzekeringen af te sluiten. Robin: “Ik wil niet het risico lopen dat ik aansprakelijk word gesteld omdat ik een fout maak.”

Hoe zit het met financiële rust?

“Als zzp’er moet je een arbeidsongeschiktheidsverzekering, of in ieder geval iets geregeld hebben”, aldus Robin. “Ik ben ermee bezig.” Cindy heeft een andere oplossing: “Ik ben aangesloten bij een broodfonds. Maar ik ben aan het kijken hoe ik het na die 2 jaar kan regelen. Want er is veel veranderd. En het is een fabel dat een AOV duur is.”