De uitkering van uw arbeids­­ongeschikt­heids­verzekering

Marc van Halle over de AOV-verzekering voor zzp'ers

Raakt u als ondernemer arbeidsongeschikt en heeft u een AOV afgesloten? Dan kunt u gelukkig bijna altijd rekenen op een uitkering. Maar hoe hoog is deze uitkering? En wanneer ontvangt u deze? Marc van Halle vertelt u alles over de uitkering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een AOV-uitkering?

Kunt u 25% of meer van uw werk niet meer uitoefenen door een ongeval of ziekte? Dan komt u (in de meeste gevallen) in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het percentage van de AOV-uitkering bepalen onze claimbehandelaars. Dit aan de hand van rapporten van deskundigen die wij aanwijzen, bijvoorbeeld artsen en arbeidsdeskundigen. U komt bij AOV Compleet van Centraal Beheer ook in aanmerking voor een uitkering bij zwangerschap.

Hoe wordt bepaald of ik arbeidsongeschikt ben?

Elk arbeidsongeschiktheid is anders. Daarom kijken we altijd naar uw persoonlijke situatie. Ook zegt het type werk dat u doet veel over wat de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor u betekenen. Een gebroken arm maakt werken op de bouw voor een groot deel niet mogelijk, terwijl dit bij een kantoorbaan een minder groot probleem kan zijn.

We willen uw arbeidsongeschiktheid natuurlijk goed kunnen beoordelen. Zo kunnen we u ook beter begeleiden in de nasleep. Daarom werken we hiervoor samen met een medisch adviseur, arts, expertise arts en arbeidsdeskundige.

Wat gebeurt er na de uitkering van mijn AOV?

Bij arbeidsongeschiktheid stoppen uw inkomsten vaak direct. Hypotheek, abonnementen en andere vaste lasten lopen wel door en stapelen zich snel op. Centraal Beheer richt zich voor u als zzp’er daarom altijd eerst op uw uitkering bij een ongeval of ziekte. Daarom ontvangt u de uitkering direct na de eigenrisicoperiode. Zo krijgt u er geen onnodige zorgen bij.

Hulp draait daarna ook om meer dan alleen geld. Nadenken over en werken aan de toekomst is net zo belangrijk. Met professionele hulpverlening werken we daarom samen aan uw herstel. En we voorkomen een eventuele terugval. Dit doen we met:

  • Begeleiding van een persoonlijke contactpersoon
  • Medisch adviseur
  • Arbeidsdeskundige
  • Specialistische hulp (bijvoorbeeld bij rugklachten of een burn-out)

Beroepsongeschiktheid

Bij de uitkering van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Centraal Beheer kijken we alleen naar het werk waarvoor u zich verzekerd hebt. Zo vragen we u nooit om met passende arbeid andere werkzaamheden op te pakken om (op termijn) te zorgen voor inkomen.

Hoeveel krijg ik uiteindelijk uitgekeerd?

De uiteindelijke hoogte van uw AOV-uitkering hangt af van twee factoren:

  • De hoogte van uw arbeidsongeschiktheidspercentage
  • De hoogte van uw inkomen dat u verzekerd heeft.
Voorbeeld
Verzekerd inkomen € 50.000
Arbeidsongeschiktheid 35%
Totale uitkering € 17.500
Bruto uitkering per maand € 1.458,33

Wat als ik het oneens ben met de beoordeling?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u het oneens bent met de beoordeling door onze specialisten. In dat geval heeft u altijd de mogelijkheid om een onafhankelijke second opinion aan te vragen. Wij dragen daarvoor de kosten. De second opinion geldt daarbij altijd als de definitieve beoordeling.

Benieuwd hoeveel een AOV u kost?

Kiest u voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kunt u een maandelijkse uitkering krijgen als u arbeidsongeschikt raakt. De uiteindelijke kosten van een AOV hangen af verschillende factoren, zoals uw werk en leeftijd.

Benieuwd wat uw premie wordt?