Overlijdens­risico­verzekering bij huurhuis

Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

Ook als u een huurwoning hebt, is een overlijdens­risico­verzekering nuttig. Met een overlijdens­risico­verzekering beschermt u uw nabestaanden tegen financiële zorgen als u overlijdt. Met de uitkering die vrijkomt als u overlijdt, kan uw nabestaande (begunstigde) bijvoorbeeld de huur blijven betalen. Woont u samen, dan krijgt uw partner de uitkering om in het huurhuis te blijven wonen. Woont u alleen, dan kunnen uw nabestaanden uw financiële verplichtingen nakomen.

Als u huurt betaalt u vaste lasten

De huur zelf, servicekosten, kosten van energie, gemeentelijke belastingen en alle verzekeringen. U betaalt hiervoor maandelijks of jaarlijks de kosten. En stel dat u met uw inkomen wegvalt, dan wilt u dat uw nabestaanden nog wel kunnen blijven wonen waar ze wonen. En de dingen doen die ze nu doen. De huur gaat gewoon door en ook die andere vaste lasten moeten betaald worden. Dat kan met een overlijdens­risico­verzekering.

Let op: Uw nabestaanden hebben niet automatisch het recht om in de woning te blijven wonen. Uw verhuurder kan uitleggen hoe dat bij uw huurwoning geregeld is. Moet uw nabestaande verhuizen, dan is er geld nodig om naar een ander (huur)huis te verhuizen. Ook hiervoor kan de uitkering van de overlijdens­risico­verzekering gebruikt worden.

U bent alleenstaand en u heeft een huurhuis

Als u overlijdt, dan duurt het vaak een paar maanden voordat alles financieel geregeld is. Zelfs als uw nabestaanden besluiten om direct de huur op te zeggen. Dan is het voor uw nabestaanden fijn als de huur kan worden betaald uit de uitkering van de overlijdens­risico­verzekering.

Welke overlijdens­risico­verzekering past bij uw situatie?

De Overlijdens­risico­verzekering van Centraal Beheer heeft 3 vormen. De vorm gaat over het bedrag dat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt. U kiest de vorm die past bij uw wensen en situatie. Wilt u dat het verzekerde bedrag gelijk blijft tijdens de looptijd? Of mag het bedrag dalen? Omdat u uw nabestaanden wilt ondersteunen voor een langere tijd. Voor de hoogte van het te verzekeren bedrag kunt u denken aan het bedrag dat nodig is om een aantal jaren de huur en vaste lasten te blijven betalen (en hou bijvoorbeeld rekening met een huurverhoging). Uw adviseur geeft u graag advies hierover.

Uw premie bekijken

In een paar stappen weet u de hoogte van uw premie.

U maakt deze berekening voor de vaste premie