Geldzaken

Goed geregeld voor de bank. Én voor uw dierbaren

Geldzaken

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan heeft u vaak een overlijdensrisicoverzekering nodig. Bij overlijden heeft de bank de zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt afgelost. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

19 feb 2017
2 minuten

Hypotheek afsluiten?

De meeste banken stellen een overlijdensrisicoverzekering verplicht als u een hypotheek afsluit. Zo zijn zij er zeker van dat uw hypotheekschuld wordt afgelost als u onverhoopt overlijdt. Koopt u het huis samen met uw partner? Dan kunt u ook het leven van uw partner verzekeren. Bij het overlijden van uw partner, krijgt u dan een bedrag waarmee u (een deel van) de hypotheek kunt aflossen.
Vrolijk stel verft huis

Vaste lasten bij huur

Bij overlijden lopen ook de kosten van een huurhuis door. Denk aan de huur zelf en de service- en energiekosten. Met een overlijdensrisicoverzekering blijven uw nabestaanden niet met financiële zorgen achter. En een eventuele partner of kinderen kunnen dan gewoon in het huis blijven wonen.

Financiële rust 

Denk ook aan andere vaste kosten. Vooral als u een gezin heeft. Kunnen de kinderen nog sporten en op vakantie als 1 inkomen wegvalt? En kunnen ze later studeren? Misschien wilt u wel even minder of niet werken om meer bij uw gezin te zijn in deze moeilijke periode.