Overlijdensrisicoverzekering Hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering en je hypotheek

Ga je een huis kopen? Dan is het goed om ook stil te staan bij wat er kan gebeuren in onverwachte situaties. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar wat als 1 van jullie toch iets overkomt? Kan de ander dan nog wel in het huis blijven wonen? Een overlijdens­risico­verzekering kan op deze momenten van grote waarde zijn.

Een overlijdens­risico­verzekering geeft financiële rust

De kans is groot dat jij of je partner er financieel op achteruitgaat als 1 van jullie beiden overlijdt. Want er valt meestal een inkomen weg. Of de achter­blijvende partner gaat minder werken. Bijvoorbeeld om voor de kinderen te zorgen. Het betalen van de hypotheek kan dan een probleem worden. Met een overlijdens­risico­verzekering ontvangt de overblijvende partner eenmalig een bedrag. Dit kan helpen bij het aflossen van de hypotheek of om andere kosten te betalen. 

Hoe werkt het?

Met een overlijdens­risico­verzekering ontvangen nabestaanden een bedrag als jij of je partner voor de eind­datum overlijdt. Je betaalt hiervoor iedere maand premie. Je bepaalt zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. En je kiest hoelang de verzekering loopt. Ook kies je wie de uitkering krijgt. 
Klantverhaal Tessa en Freek

Zo regelen Tessa en Freek het

Starters Tessa (29) en Freek (31) sloten een overlijdens­risico­verzekering af bij hun hypotheek. Tessa: “Nadat we de hypotheek hadden geregeld, bespraken we met onze adviseur wat we nog meer wilden regelen. Een overlijdens­risico­verzekering was niet verplicht bij onze hypotheek, maar het leek ons toch verstandig. Op deze manier kunnen we de hypotheek blijven betalen. ”

Je premie bekijken

In een paar stappen weet je de hoogte van jouw premie.