Overlijdensrisicoverzekering Hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering en uw hypotheek

Gaat u een huis kopen? Dan is het goed om ook stil te staan bij wat er kan gebeuren in onverwachte situaties. U gaat er natuurlijk niet vanuit, maar wat als 1 van u toch iets overkomt? Kan de ander dan nog wel in het huis blijven wonen? Een overlijdens­risico­verzekering kan op deze momenten van grote waarde zijn.

Een overlijdens­risico­verzekering geeft financiële rust

De kans is groot dat u of uw partner er financieel op achteruitgaat als 1 van u beiden overlijdt. Want er valt meestal een inkomen weg. Of de achter­blijvende partner gaat minder werken. Bijvoorbeeld om voor de kinderen te zorgen. Het betalen van de hypotheek kan dan een probleem worden. Met een overlijdens­risico­verzekering ontvangt de overblijvende partner eenmalig een bedrag. Dit kan helpen bij het aflossen van de hypotheek of om andere kosten te betalen. 

Hoe werkt het?

Met een overlijdens­risico­verzekering ontvangen nabestaanden een bedrag als u of uw partner voor de eind­datum overlijdt. U betaalt hiervoor iedere maand premie. U bepaalt zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. En u kiest hoelang de verzekering loopt. Ook kiest u wie de uitkering krijgt. 
Klantverhaal Tessa en Freek

Zo regelen Tessa en Freek het

Starters Tessa (29) en Freek (31) sloten een overlijdens­risico­verzekering af bij hun hypotheek. Tessa: “Nadat we de hypotheek hadden geregeld, bespraken we met onze adviseur wat we nog meer wilden regelen. Een overlijdens­risico­verzekering was niet verplicht bij onze hypotheek, maar het leek ons toch verstandig. Op deze manier kunnen we de hypotheek blijven betalen. ”

Uw premie bekijken

In een paar stappen weet u de hoogte van uw premie.