Vind een Hypotheek­adviseur

Uw hypotheek aanvragen of wijzigen

Een onafhankelijke hypotheek­adviseur adviseert u een hypotheek die het best bij u past. Hij of zij bekijkt uw financiële situatie, de verwachtingen voor de toekomst, uw bestedingsruimte en uw hypotheek­wensen. Uw adviseur kan een hypotheek ook meteen voor u afsluiten. Uw adviseur vertelt u meer over de kosten van het advies en de bemiddeling.

Praat verder met een adviseur in uw buurt

Vul uw postcode of woonplaats in

Zoek Adviseur

U sluit niet elke dag een hypotheek af. Daarom is het verstandig om u te laten adviseren. Door iemand met kennis en ervaring. Want een hypotheek is nog altijd een ingewikkeld financieel product. Het advies van een hypotheek­adviseur kost geld. Maar daar krijgt u wel zekerheid van de beste keuze voor terug.

Dus sluit u de Thuis Hypotheek af bij een onafhankelijk hypotheek­adviseur. Dan weet u zeker dat onze hypotheek het beste bij uw situatie past. Daarom werken wij graag samen met onafhankelijke hypotheek­adviseurs.

U krijgt inzicht in:

 • Wat u kunt lenen.
 • Welke hypotheekvorm het beste bij u past.
 • Welke hypotheek­voorwaarden goed bij u passen.
 • Welke rente u kunt krijgen. Regelingen zoals een starterslening of de Nationale Hypotheek Garantie.

Zo werkt aanvragen via een adviseur

In 5 stappen

Wanneer naar een hypotheekadviseur?

Er zijn 3 redenen om naar een hypotheekadviseur te gaan:

 • U gaat op huizenjacht en u wilt weten tot hoever u ongeveer kunt gaan met bieden.
 • U heeft een bod gedaan op een huis. Nu heeft u een hypotheek nodig.
 • U wilt een betere hypotheek voor het huis waarin u al woont.

Het eerste gesprek

De eerste keer op gesprek bij een hypotheek­adviseur kost u meestal niets. U krijgt meteen al een goed beeld van wat u ongeveer kunt lenen. Daarnaast krijgt u uitleg over de kosten van het advies en bemiddeling. Heeft u een goed gevoel bij de adviseur? Dan ondertekent u voor het advies een dienst­verlenings­document. Daarin staan alle diensten die de adviseur gaat leveren. En wat u hiervoor betaalt.

Het advies

In het tweede gesprek gaat uw hypotheek­adviseur dieper in op uw situatie en wensen. Bij deze stap moet de adviseur ook echt weten voor welk huis u de hypotheek nodig hebt. Uw adviseur kan zo een aantal hypotheken uitzoeken die goed bij uw situatie passen. En adviseert u uiteindelijk de hypotheek die het meest geschikt is. Dat zou zomaar de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer kunnen zijn.

Uw keuze en aanvraag

Uiteindelijk beslist u zelf welke hypotheek u neemt. Zodra u een keus heeft gemaakt, vraagt uw adviseur die hypotheek aan. Uw adviseur neemt het aanvraagproces en de voorwaarden van de aangevraagde hypotheek met u door. Lees zelf ook altijd de voorwaarden door want een hypotheek gaat over veel geld. Bovendien zit u er voor een lange tijd aan vast.

Kiest u voor de Thuis Hypotheek?

Dan krijgt u binnen 2 werkdagen een Voorstel met Renteaanbod. Gaat u akkoord met het Voorstel met Renteaanbod? Dan heeft u 2 weken de tijd om het aanbod ondertekend terug te sturen. Het Voorstel met Renteaanbod is 4 maanden geldig en geeft u alvast zekerheid over:

 • Welke rente u gaat betalen
 • Uw mogelijkheden voor rentevast-periodes
 • Welke voorwaarden er gelden
Vanaf het moment dat u het Voorstel met Renteaanbod van ons heeft ontvangen, krijgt u 4 maanden de tijd om naar de notaris te gaan. Daar ondertekent u dan het koopcontract en de akte voor de hypotheek. U kunt het Voorstel met Renteaanbod met 2 maanden verlengen. U betaalt dan per maand verlenging een klein percentage van het te lenen bedrag.

Nu is het moment aangebroken waarop u ons alle benodigde informatie en documenten aanlevert. In het Voorstel met Renteaanbod staat precies om welke informatie en documenten het gaat. Denk daarbij aan:

 • Documenten en bewijzen over uw financiële situatie.
 • Een taxatierapport van de woning die u wilt financieren.
 • Een overlijdens­risico­verzekering.
 • Een opstal­verzekering.

Tijdens deze stap regelt u ook alvast een afspraak met uw notaris. Heeft u alles aangeleverd? Dan kijken wij of alles klopt met de aanvraag van uw hypotheek­adviseur. Zodra alles in orde is, krijgt u dat direct van ons te horen.

Zodra alle aangeleverde informatie en documenten kloppen, krijgt u ons Definitief Aanbod. Dit Definitief Aanbod vervangt dan het Voorstel met Renteaanbod. U heeft 2 weken om te beslissen of u met dit definitieve voorstel akkoord gaat.

Wat staat erin?

Naast de zekerheden die u al had met het Voorstel voor Renteaanbod, krijgt u met het Definitief Aanbod precies te zien hoe uw hypotheek er uit gaat zien. U heeft nu ook zekerheid over:

 • Het bedrag van de lening.
 • Hoe u de lening aflost.
 • Wanneer u de lening aflost.
Bij de notaris tekent u de akte voor uw hypotheek. En de akte van overdracht. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond.

De plek om te leren over hypotheken

"Goed voorbereid het gesprek aangaan over uw hypotheek? Leer in 1,5 uur wat er komt kijken bij het sluiten van een hypotheek."
Start de Hypotheek Academie

Maak gebruik van de Verhuisservice

verhuissituatie

45% korting op Verhuis­assistentie

Hulp bij uw verhuizing: verhuiswagen en 2 verhuizers.

inboedelhotel

4 weken gratis Inboedel­hotel

Sla uw spullen op bij een Self Storage locatie van Mondial Movers.

Duurzaam wonen met zonnepanelen of isolatie

Wilt u uw huis duurzamer maken en energie besparen? Dat kan met zonnepanelen of woningisolatie. Met onze online scan ziet u meteen de mogelijkheden. En krijgt u een inschatting van de kosten en besparing.
Doe de scan