Doorlopende Reisverzekering

Lekker op vakantie of een dagje weg

 • Tot en met 31 oktober ook verzekerd tijdens een dagje weg in Nederland
 • Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar
 • Met bagagedekking is schade, verlies en diefstal verzekerd
Binnen 1 minuut berekend
Met onze Doorlopende Reisverzekering kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende vakantie of weekendje weg. U bent verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Onze Doorlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. U kiest het aantal personen dat u wilt verzekeren. En u kunt uw bagage eenvoudig meeverzekeren. Of een Annulerings­verzekering afsluiten. En gaat u een dagje weg in Nederland? Tot en met 31 oktober bent u daarvoor, ook zonder betaalde overnachting, verzekerd met onze Doorlopende Reisverzekering. Lees de actievoorwaarden.

U heeft invloed op de premie van uw Doorlopende Reisverzekering

 • U kunt kiezen voor Europadekking of Werelddekking.
 • U verzekert wintersport mee als u wilt.
 • U bent het hele jaar verzekerd. Gaat u nooit langer dan 60 dagen achter elkaar op vakantie? Dan betaalt u minder premie.

Corona: wat is verzekerd? 

Door corona is het een stuk ingewikkelder geworden om een vakantie te plannen. Daarom zetten we graag voor u op een rij hoe u met onze Doorlopende Reisverzekering verzekerd bent. Let op: dit geldt als u op reis bent in een gebied met kleurcode groen of geel.

Corona en onze Doorlopende Reisverzekering

 • Krijgt u corona op reis waardoor u te ziek bent om er nog van te genieten of verder te reizen? Dan zijn de extra kosten die u maakt om naar huis te komen verzekerd.
 • Bent u op reis en wordt een dierbare in Nederland door corona ernstig ziek? Dan kunt u uw reis afbreken en eerder terugkomen. De extra kosten die u maakt om naar huis te komen zijn verzekerd.
 • Krijgt u corona en moet u in quarantaine? Dan zijn de extra reis- en verblijfkosten verzekerd.
 • Krijgt het land waar u op vakantie bent kleurcode oranje? Dan bent u verzekerd tot het einde van uw vakantie.
 • Krijgt u corona op uw vakantiebestemming? Dan zijn de extra zorgkosten verzekerd via de dekking Medische kosten op reis.

Heeft u ook een Annuleringsverzekering?

 • Dan vergoeden wij de annuleringskosten als u vlak voor vertrek corona krijgt (we vragen hiervoor een PCR testbewijs).
 • Wij vergoeden ook de annuleringskosten als een dierbare ernstig ziek wordt, waardoor u niet op vakantie kunt gaan.
 • Moet u halverwege uw reis terug naar huis omdat u corona kreeg? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.
Heeft u nog vragen over onze Reisverzekering of Annuleringsverzekering door het coronavirus? Wij zetten de meest gestelde vragen voor u op een rij.

Verzekerd in de basis Doorlopende Reisverzekering

Met onze Doorlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. De basis van de Doorlopende Reisverzekering is Personenhulp op reis.

Verzekerd

 • Uw terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt.
 • Reiskosten en verblijfkosten voor medereizigers die u verzorgen.
 • Kosten als uw hulphond of geleidehond overlijdt, ziek wordt of een ongeluk krijgt.
 • Kosten als u onverwachts wordt opgeroepen voor een donororgaan.
 • Telefoonkosten en internetkosten voor contact met ons of onze alarmcentrale.
 • Extra terugreiskosten of verblijfkosten door natuurgeweld.
 • Kosten voor het toesturen van noodzakelijke medicijnen.
 • Een noodzakelijke reis naar een gebied dat de overheid afraadt met kleurcode oranje.
 • Tot en met 31 oktober bent u ook verzekerd tijdens een dagje weg in Nederland zonder betaalde overnachting.

Niet verzekerd

 • U heeft ernstige schuld aan de schade of u pleegt een misdrijf.
 • U reist naar een gebied dat de overheid afraadt. Bent u al in het gebied op het moment dat de overheid dit afraadt? Dan bent u wel verzekerd maar moet u zo snel mogelijk vertrekken.
 • U doet mee aan een snelheidswedstrijd.
 • U doet mee aan een vechtsport of vechtpartij.
 • U gaat op winter- of onderwatersport. Dit kunt u apart meeverzekeren.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Doorlopende Reisverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Doorlopende Reisverzekering makkelijk vergelijken. Bekijk of de overheid de reis naar een gebied afraadt.

Dit kunt u ook verzekeren

Wij betalen u bij schade, verlies of diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage.
Naar Bagage op reis
Stel, u bent op vakantie in het buitenland. En u moet met spoed naar de dokter of het ziekenhuis. U krijgt van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost.
Naar Medische kosten
Kunt u onverwacht niet op reis of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Dan is het fijn als u verzekerd bent tegen de financiële gevolgen. U kiest wat wij u maximaal betalen per persoon.
Naar Annuleringsverzekering
Pech of schade aan uw voertuig is vervelend. Zeker op vakantie. Duurt het repareren langer dan 2 werkdagen? U krijgt een vervangende auto, motor, caravan, aanhangwagen of vouwwagen.
Naar Vervangend vervoer
Pech op vakantie is heel vervelend. Met Pechhulp op reis krijgt u hulp en bent u snel weer op weg.
Naar Pechhulp op reis
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? U bent verzekerd van een uitkering. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering. Wij betalen bij invaliditeit of overlijden.
Naar Uitkering bij ongeval op reis
Gaat u op wintersport? Of doet u aan onderwatersport? U kunt uw Doorlopende Reisverzekering uitbreiden met Winter- en onderwatersport. Alles wat u verzekert in de Doorlopende Reisverzekering geldt dan ook voor wintersport en onderwatersport. Zo kunt u met een veilig gevoel skiën of duiken.
Naar Winter- en onderwatersport
U kunt uw Doorlopende Reisverzekering uitbreiden met de keuze Zakenreis. U bent dan verzekerd tijdens uw zakenreizen. Alles wat u verder verzekert in uw Doorlopende Reisverzekering geldt ook tijdens uw zakenreizen.
Naar Zakenreis

Tips en inspiratie uit ons magazine

Medische kosten op vakantie

Lees de handige tips van onze reisexperts. Dan gaat u goed verzekerd op reis. En voorkomt u dat u achteraf moet bijbetalen. 

Vakantie jeep

Help! Welke reisverzekering heb ik nodig?

De vakantie voorpret. Wat houd ik er van! Ik bestel vaak een aantal weken voor vertrek een Lonely Planet van mijn vakantiebestemming. En ik check natuurlijk de hotspots! Naast de leuke voorbereidingen zijn er ook wat verplichte zaken te regelen. Zoals het checken of afsluiten van de reisverzekering.

Autovakantie

Veilig op weg bij tropische hitte

Met temperaturen boven de 30 graden is het tropisch warm. Heerlijk als u op het strand ligt. Maar wat als u de weg op moet? Een file inrijden bij tropische hitte is de nachtmerrie van vrijwel iedere bestuurder. Zeker als uw auto geen airco heeft.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Doorlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Doorlopende Reisverzekering ook inMijn Centraal Beheer.

Actievoorwaarden

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Doorlopende Reisverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Doorlopende Reisverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.