Archief
Archief

Zo houden wij kosten voor beleggen laag 

Uit het onderzoek van Beleggingsmatch blijkt dat Centraal Beheer de goedkoopste aanbieder van beleggingsfondsen is. Maar hoe hebben we dat bereikt? Dat leggen we uit. 

  • 28 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Wij beleggen voor u 

Wij zijn Aart Hatzmann en Jeroen Roskam. Samen met onze collega’s van Achmea Investment Management beheren en beleggen wij grote sommen geld. Geld van bedrijven, pensioenfondsen en van particulieren. Om te kunnen beleggen maken we kosten. Maar die proberen we zo laag mogelijk te houden. 

Onze beleggingsrekening is gratis

Banken en beleggingsplatforms berekenen kosten voor het openen en aanhouden van een rekening. Als u begint met het beleggen van kleine bedragen, zijn de kosten in verhouding vaak hoog. Die euro’s kunt u bij ons alvast in uw zak houden. Dat scheelt. U kunt ons er ook mee laten beleggen natuurlijk.

Beleggen brengt kosten met zich mee

Daar ontkomen ook wij niet aan. Het instappen in fondsen, het beheren van uw geld en de administratieve handelingen. Daar hangt een prijskaartje aan. Verkopen en switchen van fonds is gratis. Telt u alle kosten bij elkaar op, dan laat het onderzoek van Beleggingsmatch.nl zien dat we bij de goedkoopste beleggingsfondsen horen. 

Laatste artikelen

Stuur en dashboard

Weet u wat die dashboardlampjes betekenen?

Lees meer
Krasje op auto

Vuurwerkschade aan uw auto: verzekerd?

Lees meer

Wij beleggen in het groot 

Achmea Investment Management behoort tot de grootste vermogensbeheerders van Nederland. Met onze 225 collega’s beheren we meer dan 110 miljard euro. Door groot te beleggen houden we de kosten laag. We houden de markt goed in de gaten. Niet iedere verandering in de markt maakt dat we gelijk gaan handelen. Want handelen kost ook geld. En het is nooit bewezen dat veel handelen een hoger rendement oplevert. We beleggen verantwoord en houden ons hoofd koel. Ook dat scheelt weer in de kosten.

Kijk naar kosten én rendement

U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement halen. Als u het besluit heeft genomen om te beleggen. Fondsen met lage kosten hebben een kleine voorsprong. Want kosten staan vast en rendement is altijd onzeker. Wij doen elke dag ons best om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden én een hoog rendement te halen. U bepaalt zelf hoeveel risico u wilt nemen met uw geld. Maar met beleggen kunt u ook uw inleg verliezen. De risicometer, de risico’s en hoe de kosten van de fondsen samengesteld zijn, staan in de Essentiële Beleggersinformatie en in het Prospectus. Lees meer over beleggen.