Wereldkaart

Goed idee: een Annuleringsverzekering

Na veel twijfelen en vergelijken is het gelukt: u heeft een reis geboekt. De voorpret kan beginnen! Maar wacht eens even. Wat nou als er iets tussen komt? Lees hier waarom een Annuleringsverzekering een goed idee is.

Vakantie 4 mrt 2019 4 minuten

Sluit ‘m op tijd af

Sluit uw Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na de boeking van uw reis af. Alleen dan bent u verzekerd als u niet op reis kunt, eerder naar huis moet of vertraging heeft op de heenreis. Het maakt niet uit wat voor soort reis het is: vakantie, studiereis, zakenreis, stage of vrijwilligerswerk.

Let op!

De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem geworden. Hiermee is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. Voor verzekeringsaanvragen vanaf 17 maart 2020 is er geen dekking voor annulering op grond van het coronavirus. Hierbij kunt u denken aan:
- Annuleringen vanwege negatief reisadvies
- Annuleringen vanwege het sluiten van landen
- Annuleringen vanwege het weigeren of intrekken van een visum of daarmee gelijkgesteld document

Koffer op bagageband

Bereken snel de kosten

Op vakantie gaan is meestal niet goedkoop. Dus als u net de reis geboekt heeft, houdt u het liefst de hand even op de knip. Maar een Annuleringsverzekering is het geld dubbel en dwars waard. En het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Bereken in een paar stappen uw premie.

Wilt u precies weten wat er wel en niet is verzekerd? Bekijk dan onze voorwaarden Annuleringsverzekering (pdf).

U weet dat het goed zit

Naast een Annuleringsverzekering is het ook verstandig om een Reisverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op uw reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Zo geniet u pas echt onbezorgd van uw welverdiende vakantie.

U kunt kiezen uit een Kortlopende Reisverzekering of een Doorlopende Reisverzekering als u vaker per jaar op vakantie gaat.