Zakkenrollerij voorkomen

Op pad met Gerrit de zakkenroller

Hallo, mijn naam is Gerrit. En ik steel als de raven. Mijn beroep is zakkenroller. Ik ben die man die tijdens uw vakantie stilletjes achter u aan loopt. En met mijn vingervlugge handen geld uit uw portemonnee haalt. Benieuwd naar mijn trucjes?

Archief 15 mei 2017 3 minuten

Ik werk graag op drukke plekken

Een volle metro, een gezellig marktje, op de roltrap, in de wachtrij bij de kassa… Ik ben dol op drukke plekken. Niemand let op mij.

Ik leid u graag af

Ik bots tegen u op. Of ik maak met mijn ijsje per ongeluk een vlek op uw jas. Op die manier leid ik u af. En kan ik ongemerkt even in uw jaszakken voelen.

Ik kan heel goed toneelspelen

Ik vraag of u geld kunt wisselen. U krijgt nepgeld of te weinig geld van mij terug. Of ik laat mijn bril vallen en zeg dat u erop bent gaan staan. Tijdens de opschudding heb ik allang iets van u gestolen.

Ik kan goed samenwerken

Samenwerken met andere zakkenrollers kan ik goed. Mijn leuke collega doet kunstjes op straat. Of vraagt u de weg. Ondertussen heb ik uw mobieltje al uit uw tas gevist.

Ik zie alles

Ik heb heel scherpe ogen. Daarmee zie ik alles. Ik kijk stiekem over uw schouder als u geld aan het pinnen bent. En ik zie direct dat die dikke bobbel in uw achterzak uw portemonnee is. En in een restaurant check ik ook direct of er jassen over stoelen hangen. In die jaszakken zitten allerlei leuke spullen voor mij.

U werkt niet mee

Soms lukt het rollen van uw zakken niet zo goed. Bijvoorbeeld als u uw belangrijke spullen onder uw shirt op uw buik draagt. Of als u uw hand op uw tas heeft. Dan kan ik er niet goed bij. En weet u wat ik helemaal vervelend vind? Als u uw spullen goed opbergt in het kluisje van het hotel. Daar kan ik toch wel zo chagrijnig van worden!

Voorbereid op vakantie

Met de trucjes van Gerrit weet u nu wanneer u een makkelijk slachtoffer van een zakkenroller bent. Wilt u meer tips om goed voorbereid op vakantie te gaan? Lees meer over het verzekeren van uw bagage of wat u moet doen als u schade heeft.