Van echo tot bingo

De 6 leukste spelletjes voor in de bakfiets

Zeker als het goed weer is. En we trek hebben in een ijsje. We fietsen dan onder de perrons van Utrecht Centraal door. We zijn nog maar een meter in de tunnel, of de oudste roept al: “Echo!” De jongste sluit aan: “Echoo!” En samen nog een keer. Steeds langer. En dat klinkt heerlijk in die tunnel. “Echoo! Echooooo!”
Met zo’n bakfiets. En 2 kinderen die steeds zwaarder worden. Maar ik fiets met plezier. Want ik weet dat het feest wordt als ik de top heb bereikt. Dan gaan we dalen. En niet zomaar maar dalen. Maar alsof we in de achtbaan zitten. Compleet met geschreeuw. Heerlijk! 
En we hebben weer 5 minuten plezier. We doen alsof we in het water even een nijlpaard zien. Dat meteen weer kopje onder gaat. Wie ziet het eerste dat nijlpaard weer? Of zwemt er ineens een krokodil? 
En de kleur is … Maar in de bakfiets is het net wat leuker. Omdat we dingen net wat langer zien dan in de auto. Dat blauwe verkeersbord in de verte. Die fietser met de rode broek. We kunnen langer raden. En langer lachen.
Wie ziet het eerste een fietser met een rode broek? En dan maar goed kijken naar de fietsers die we tegenkomen. Of naar de fietsers die ons inhalen. Diegene die de rode broek het eerst ziet, heeft gewonnen. En mag zeggen wat we nu gaan zoeken. 
Maar ondertussen houden ze ook goed bij de hoeveelste bakfiets dat is. Wie het eerst 5 bakfietsen heeft geteld, roept heel hard: bingo! En dan weer goed opletten op de volgende bakfietsen.