Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Opkomende Markten Aandelenfonds

Fondsupdate juni 2024

Wij houden u graag op de hoogte. Bekijk daarom hier de cijfers over juni 2024. En lees meer over de ontwikkelingen achter deze cijfers.

Rendement van dit fonds

Het Opkomende Markten Aandelenfonds is live gegaan op 30 mei 2023. Er is op dit moment nog geen grafiek met de koersontwikkeling beschikbaar.

Rendement Opkomende Markten Aandelenfonds

Fonds Benchmark
juni 2024 5,84% 5,29%
Vanaf 1 januari 2024 11,48% 10,79%
Rendement afgelopen  3  jaar - -
AFM risicoscore 4U ziet in de tabel de rendementen in 2024. Er is gerekend op basis van de beleggingen in het fonds en de bijbehorende benchmarks. Rendementen zijn na aftrek van lopende kosten. Eventuele aankoopkosten zijn nog niet afgetrokken van het rendement. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Dit viel onze fondsbeheerders op

Cijfers over de macro-economie zijn wisselend
De Amerikaanse arbeidsmarktcijfers blijven over het algemeen sterk. Andere economische indicatoren laten juist een verslechtering zien. Zo is de zogenaamde surprise index momenteel negatief. Dit betekent dat de macro-economische cijfers per saldo slechter zijn dan verwacht. Dit geldt ook voor Europa.

Inflatie in de eurozone en de VS zwakt verder af
De inflatie ten opzichte van een jaar geleden daalt gestaag. De inflatie ligt nog wel boven de doelstelling van de centrale banken. Toch verlaagde de Europese Centrale Bank (de ECB) in juni voor het eerst sinds 2019 de beleidsrente. De zogenoemde beleidsrente is het belangrijkste instrument van de ECB. De beleidsrente bepaalt de rentetarieven voor commerciële banken om geld bij de ECB te lenen of aan te houden. Zo beïnvloedt de ECB ook hoe duur het is om geld te lenen voor klanten van die banken. De renteverlaging bedroeg 25 basispunten en het belangrijkste rentetarief staat nu op 4,25%. De verwachting is dat meer renteverlagingen zullen volgen. Wel temperde de ECB de verwachtingen over de aanstaande renteverlagingen. De ECB verhoogde namelijk haar inflatieverwachtingen voor 2024 en 2025. Ook de Zwitserse centrale bank verlaagde de beleidsrente met 25 basispunten naar 1,25%.

Politieke ontwikkelingen houden de gemoederen bezig
In Frankrijk kondigde Macron nieuwe parlementsverkiezingen aan na een tegenvallend resultaat bij de Europese verkiezingen. In eerste instantie steeg de rente op Franse staatsobligaties. Dit is een teken van toegenomen onzekerheid: belegger willen een hogere rente voor een lening aan de Franse overheid omdat zij het risico groter achten. Dat is begrijpelijk, want de financiële problemen van Frankrijk zijn groot. Maar de kans is klein dat dit resulteert in een nieuwe schuldencrisis. Zover zullen de politiek en de ECB het niet laten komen. Frankrijk is daarvoor te belangrijk. De rente op Franse staatsobligaties is na de eerste stijging ook niet verder gestegen. De rust keerde dus weer terug.

Belangrijke informatie

Elke maand krijgt u een nieuwe fondsupdate van Achmea Investment Management (Achmea IM). Achmea IM beheert onze beleggingsfondsen. U krijgt informatie over ontwikkelingen die afgelopen maand invloed hadden op het rendement van de fondsen. De fondsupdate is gebaseerd op de informatie die op het moment van publiceren bekend is. En kan later wijzigen. Het is geen beleggingsadvies voor aan- of verkopen. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u besluit in dit fonds te beleggen. En lees over de kosten en risico's die bij beleggen horen.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.