Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Bedrijfs­obligaties­fonds

Fondsupdate mei 2024

Wij houden u graag op de hoogte. Bekijk daarom hier de cijfers over mei 2024. En lees meer over de ontwikkelingen achter deze cijfers.

Rendement van dit fonds

Dit viel onze fondsbeheerders op

Wereldwijd blijft geopolitieke situatie gespannen 
Israël staat onder steeds grotere druk om de oorlog in Gaza te staken. Oekraïne wordt verder in het defensief gedrukt. Rusland bedreigt met een nieuw offensief de tweede stad van het land, Kharkiv. Verder naar het Oosten werd het aantreden van de nieuwe Taiwanese president William Lai door China aangegrepen om opnieuw grootschalige militaire oefeningen uit te voeren in de Zuid Chinese Zee. Iets ten noorden daarvan lopen ook de spanningen op het Koreaanse schiereiland op. Over en weer worden ballonnen met propaganda en andersoortige inhoud over de grens gestuurd.

Milde inflatiecijfers in de VS
De Amerikaanse economie is een belangrijke graadmeter, ook voor financiële markten. De inflatiecijfers waren milder dan verwacht, maar liggen nog wel boven de doelstelling van de centrale bank (de ‘Fed’). Ook blijft de Amerikaanse economie robuust. Dit leidt ertoe dat de verwachte renteverlagingen langer op zich laten wachten. Ook een eerste renteverlaging in november is nu onzeker geworden. 

Renteverlaging in eurozone nog steeds verwacht
In de eurozone wordt de eerste renteverlaging van de ECB in juni verwacht. Een dilemma voor de ECB is dat de eurozone-economie er weliswaar zwakker voorstaat, maar dat de dalende trend in de inflatie lijkt te stagneren.

Belangrijke informatie

Elke maand krijgt u een nieuwe fondsupdate van Achmea Investment Management (Achmea IM). Achmea IM beheert onze beleggingsfondsen. U krijgt informatie over ontwikkelingen die afgelopen maand invloed hadden op het rendement van de fondsen. De fondsupdate is gebaseerd op de informatie die op het moment van publiceren bekend is. En kan later wijzigen. Het is geen beleggingsadvies voor aan- of verkopen. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u besluit in dit fonds te beleggen. En lees over de kosten en risico's die bij beleggen horen.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.