Mixfonds Zeer ambitieus

Fondsupdate mei 2022

Wij houden onze klanten graag op de hoogte. Bekijk daarom hier de cijfers over mei 2022. En lees meer over de ontwikkelingen achter deze cijfers.

Rendement van dit fonds

Dit viel onze fondsbeheerders op

Oorlog duurt voort
De oorlog tussen Rusland en Oekraïne concentreerde zich afgelopen maand nadrukkelijk op de Donbas in het oosten van Oekraïne. Beide partijen spraken harde taal waardoor de kans op een staakt-het-vuren minimaal is. Ondertussen kampt de rest van de wereld met de gevolgen van de crisis. Door het uitblijven van de belangrijke Oekraïense graanexport stegen wereldwijde voedselprijzen naar recordhoogte.

ECB moet stappen ondernemen tegen de stijgende inflatie 
Door de recordinflatie in Europa moet de ECB stappen ondernemen. ECB-president Christine Lagarde liet afgelopen maand weten de beleidsrente spoedig te verhogen. Eerst wordt het opkoopprogramma in juni stopgezet. De markt verwacht dat de belangrijkste beleidsrente van de ECB in augustus weer boven de 0% zal liggen. De Amerikaanse en Europese economieën voelen ondertussen steeds meer de gevolgen van de opgelopen rentes.

De meeste beleggingscategorieën eindigen lager in mei
Doordat de kapitaalmarktrente verder steeg, daalden relatief veilige obligaties verder in waarde. Ook waren beleggers minder bereid om risico te nemen. Daardoor daalden ook de risicovollere vastrentende categorieën in waarde. Aandelenmarkten bleven onder druk staan van de macro-economische en geopolitieke onzekerheid. De euro stabiliseerde en herwon weer wat terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Grondstofprijzen waren erg bewegelijk en de olieprijs steeg tot vlak onder het recordniveau van maart.

Deze pagina heeft een informatief karakter en is met grote zorgvuldigheid opgesteld door de beheerder. Deze pagina en de daarop opgenomen informatie is geen aanbod en ook geen advies tot aan- of verkoop van uw belegging(en). Deze pagina is gebaseerd op de per heden bekende en naar onze mening betrouwbare informatie. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en de essentiële beleggersinformatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen van de AFM onder nummer 15001209.