Dit kunt u doen bij noodweer 

En zo bent u voorbereid

Bij warm weer komen vaak stevige onweersbuien voor. Met kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Dan is het handig om voorbereid te zijn.

Onweer? Ga naar binnen

Bliksem is 1 van de gevaarlijkste weersverschijnselen. Bij onweer kunt u het beste binnen schuilen. Bent u toch buiten? Ga dan in ieder geval niet onder een boom staan.

Hagel? Zet uw auto in de garage of onder de carport

Verreweg de makkelijkste oplossing bij hagel is dekking zoeken. Heeft u zelf geen garage? Dan kunt u uw auto misschien parkeren in een parkeergarage in de buurt. Of ergens onder een afdak gaan staan. Dit kunt u ook proberen:

  • Doe wollen dekens tussen uw portieren om uw dak te beschermen.
  • Als u dakdragers heeft kunt u daartussen een zeil, doek of deken spannen.
  • Leg een paar opblaasbare zwembanden onder uw autohoes. Heeft u geen autohoes? Dan kunt u er ook een zeil of deken overheen leggen en vastbinden met touw.
  • Bind bubbeltjesplastic of karton over uw auto. Ook opblaasbare luchtbedden of oude matrassen kunnen bescherming bieden.
Storm? Berg uw spullen op

Storm? Berg uw spullen op

Zet uw losliggende spullen binnen of op een beschutte plek bij storm. Niet alleen kleine dingen zoals bloempotten. Maar ook uw tuinmeubilair. Lukt dat niet? Maak ze dan vast. Zorg dat niets door uw tuin kan waaien. Uw heerlijke ligstoel kan veel schade veroorzaken. En als het dan toch fout gaat, dan kunt u hier uw schade melden.