Overlijdens­risico­verzekering

Een overlijdens­risico­verzekering (ORV) beschermt uw nabestaanden tegen financiële zorgen

  • Vanaf € 1,30 per maand
  • Makkelijk online afsluiten
  • Snelle medische acceptatie
U maakt deze berekening voor de vaste premie

Het gemak van onze Overlijdens­risico­verzekering

We helpen u bij het kiezen van de verzekering die bij u past. Afsluiten doet u eenvoudig online of via uw adviseur. U kiest bij de start van de verzekering een vaste premie of een variabele premie. U ziet meteen wat het kost. Na het aanvragen van de verzekering vult u de gezondheidsverklaring in. Hierna geldt meteen een voorlopige dekking. Wilt u de verzekering aanpassen? Dat is vaak mogelijk zonder kosten. En bij een overlijden maken we de uitkering snel in orde.
Onze Overlijdensrisicoverzekering

We verzekeren ook bij een chronische ziekte of gevaarlijk beroep

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een overlijdens­risico­verzekering af kunnen sluiten. Tegen een betaalbare premie. U kunt daarom bijna altijd bij ons terecht. Ook als u een chronische ziekte of een gevaarlijk beroep heeft.
Bekijk de voorwaarden

Ook verstandig voor zzp’ers

Als u in loondienst bent hebben uw nabestaanden meestal recht op nabestaanden­pensioen. Als zzp’er moet u zelf iets regelen. Een overlijdens­risico­verzekering voor zelfstandigen kan het wegvallen van uw inkomen opvangen als u overlijdt. Ook een eventuele schuld uit het bedrijf kan met het vrijgekomen bedrag betaald worden. 

Uw premie bekijken

In een paar stappen weet u de hoogte van uw premie.

U maakt deze berekening voor de vaste premie

Veelgestelde vragen Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdens­risico­verzekering (ORV) ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Zij kunnen met dat bedrag tijdelijk het wegvallen van uw inkomen opvangen. En de kosten blijven betalen. 

Voor het afsluiten van onze Overlijdens­risico­verzekering betaalt u eenmalig € 69,- afsluitkosten. Daarnaast betaalt u maandelijks premie. De premie hangt af van:

  • De hoogte van het verzekerd bedrag
  • De looptijd
  • De leeftijd van de verzekerde
  • Uw keuze voor een verzekering met vaste of variabele premie
  • De verzekeringsvorm die u kiest: gelijkblijvend, lineair dalend of annuïtair dalend
  • De gezondheid van de verzekerde op het moment dat de verzekering start
  • Of de verzekerde rookt of niet

Een levensverzekering is een verzamelnaam voor een groep verzekeringen die te maken heeft met het leven van een verzekerde. Hier valt ook een overlijdens­risico­verzekering onder. Een overlijdens­risico­verzekering keert het verzekerd bedrag uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.
Een overlijdens­risico­verzekering is een tijdelijke verzekering. Uw nabestaanden krijgen een bedrag als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Zij bepalen zelf waarvoor zij het bedrag gebruiken. Een uitvaart­verzekering is een levenslange verzekering. Uw nabestaanden krijgen altijd een bedrag als u overlijdt. Zij kunnen het bedrag gebruiken om uw uitvaart te betalen.
Soms is een overlijdens­risico­verzekering verplicht als u een hypotheek afsluit. Dit verschilt per bank of geldverstrekker. Bent u niet verplicht een ORV af te sluiten? Dan is het soms toch handig. Een ORV beschermt uw nabestaanden tegen financiële zorgen. 
Een overlijdens­risico­verzekering sluit u af voor uzelf of iemand anders. U bepaalt zelf het verzekerd bedrag. En hoelang de verzekering loopt. Ook kiest u wie de uitkering krijgt.