Levensloop Totaalpakket

Uw rekening stopte op 1 november

Op 1 november stopte de overgangsregeling levensloop. Had u nog levenslooptegoed op uw rekening? Dan maakten wij uw tegoed op 1 november naar u over, na aftrek van de wettelijke inhoudingen.

Uw Levensloop Totaalpakket stopte op 1 november

In april, juni en augustus stuurden wij u brieven over het stoppen van uw levenslooprekening. Daarin vroegen wij u om uw betaalrekening. Zodat wij uw levenslooptegoed naar u konden overmaken.

Stond er op 1 november nog levenslooptegoed op uw rekening? Dan maakten wij op 1 november uw tegoed over naar de betaalrekening die u aan ons doorgaf. Na aftrek van de wettelijke inhoudingen.
Was er geen betaalrekening van u bij ons bekend? Dan openden wij een nieuwe spaarrekening (RentePlús Rekening) voor u. Wij maakten uw levenslooptegoed op 1 november, na wettelijke inhoudingen, naar deze rekening over. Let op: dit is een geblokkeerde rekening. Wilt u het saldo opnemen? Neem dan contact met ons op.

Gevolgen voor toeslagen en inkomstenbelasting

Door de uitbetaling van uw levenslooptegoed heeft u een hoger belastbaar inkomen. Dit kan van invloed zijn op bijvoorbeeld de huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Ook kan uw inkomen in een hoger belastingtarief vallen.

Eventueel teveel ingehouden belasting of mogelijke levensloopverlofkorting kunt u verrekenen bij uw aangifte inkomstenbelasting 2021.

Uw rekening, transacties en jaaroverzichten bekijken

Uw Levensloop Totaalpakket is zichtbaar in Mijn Centraal Beheer en de app. Bij 'Transacties' kunt u de overboeking van uw levenslooptegoed en de inhoudingen nog bekijken tot 1 november 2022.

Eind januari 2022 ontvangt u in Mijn Centraal Beheer en de app een laatste jaaropgave van uw levenslooprekening. Daarop ziet u het bedrag van uw levenslooprekening. En de wettelijke inhoudingen die wij deden. Ook ontvangt u een laatste jaaroverzicht met daarop het saldo per 1-1-2021.

Heeft u nog geen toegang tot Mijn Centraal Beheer? Maak een account aan. Of download de app.

Verder sparen of beleggen

Weet u (nog) niet wat u met uw levenslooptegoed gaat doen? Verder sparen of beleggen kan interessant zijn voor u. Centraal Beheer heeft hier prima oplossingen voor.

  • RentePlús Rekening: altijd vrij opneembaar en een variabele rente. U kunt nu geen nieuwe RentePlús Rekening openen. Door de langdurig lage rentes bieden wij nu geen nieuwe RentePlús Rekeningen aan. We hopen dit op termijn weer te kunnen doen.
  • RenteVast Rekening: een vaste rente voor geld dat u niet direct nodig heeft. Als u al een RentePlús Rekening heeft, opent u eenvoudig een RenteVast Rekening.
  • Beleggen: online beleggen in de fondsen van Centraal Beheer.
  • Extra Pensioen Sparen: fiscaal vriendelijk sparen als aanvulling op AOW en pensioen.