Onderweg
Onderweg

Auto kopen: hoeveel kunt u uitgeven?

Een nieuwe auto kopen is een grote stap. En een dure stap. Beslis daarom niet te snel welke auto u gaat kopen. Maar kijk eerst even goed hoeveel u kunt uitgeven. En wat u daarmee kunt kopen.

 • 6 dec 2017
 • 3 minuten
 • 0

Zo geeft u niet te veel uit

Auto rijden is leuk! Maar het wordt minder leuk als u zich tijdens het rijden druk maakt over de kosten. Over de rekeningen die u nu niet meer kunt betalen. Bepaal hoeveel u kunt uitgeven. Beantwoord deze 4 vragen:

 1. Betaal ik de auto in 1 keer?
  Als u de auto in 1 keer betaalt, heeft u veel geld nodig. U kunt ook huren of leasen. U betaalt dan wel iedere maand extra kosten voor een huur- of leasecontract.

 2. Hoeveel spaargeld heb ik?
  Gebruik niet al uw spaargeld, maar houd wat achter voor als er bijvoorbeeld iets in uw huis kapot gaat.

 3. Kan ik mijn oude auto verkopen of inruilen?
  Uw oude auto levert waarschijnlijk nog wel wat op. Ruilt u de auto in? Dan betaalt u minder voor uw nieuwe auto.

 4. Hoeveel geef ik uit?
  Geef niet het hele bedrag uit als u een nieuwe auto gaat kopen. Bewaar een deel. Voor als u met uw auto toch nog naar de garage moet.

Laatste artikelen

File op de weg

Motorrijders tussen de file door. Mag dat?

Lees meer
Stel in auto

Baby op komst: tijd voor een nieuwe auto?

Lees meer
Ruitschade auto

Ruitschade: wat moet u wel en niet doen?

Lees meer

Maandelijkse kosten 

Denk niet alleen aan wat u nu betaalt, maar ook wat de auto iedere maand kost. Dat is best veel. Zelfs als u niet veel of alleen maar korte stukjes rijdt. Weet u hoeveel u maandelijks kunt betalen zonder in de problemen te komen?

Meeste uit uw geld halen

Hoeveel kunt u uitgeven als u een auto gaat kopen? Als u hier antwoord op kunt geven, is de volgende vraag: welke auto wordt het dan? Beslis ook nu niet te snel. Zet uw wensen op een rij. Vergelijk auto’s. En zorg ervoor dat u het meeste uit uw geld haalt.