Zo regelen Tessa en Freek het

Starters Tessa (29) en Freek (31) sloten een overlijdens­risico­verzekering af bij hun hypotheek

Tessa: “We hebben even moeten zoeken, maar we zijn erg blij met ons nieuwe huis: een mooie tussenwoning uit de jaren 40. Vlakbij het centrum van Amersfoort. Nadat ons bod was geaccepteerd, gingen we eerst aan de slag met de hypotheek. Toen dat achter de rug was, bespraken we met onze adviseur wat we nog meer wilden regelen.”

“Een overlijdens­risico­verzekering was niet verplicht bij onze hypotheek, maar het leek ons toch verstandig. Je weet nooit wat de toekomst brengt. En je wil de ander niet opzadelen met extra zorgen. We hebben ook nog niet zoveel spaargeld of pensioen opgebouwd. Een financiële buffer is er dus niet. We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar áls het misgaat hebben we straks misschien wel een probleem. Omdat we zekerheid over de kosten willen hebben, kozen we voor een vaste premie. Zo weten we precies wat we elke maand moeten betalen”
Omdat we nu nog jong zijn, betalen we een lage premie.

Freek: “Met een overlijdens­risico­verzekering kan degene die achterblijft een deel van de hypotheek aflossen. En dus in het huis blijven wonen. Dat geeft een gerust gevoel. En omdat we nu nog jong zijn, betalen we een lage premie. Voor maar een paar euro per maand, hebben we financiële zekerheid.”

“We hebben 1 overlijdens­risico­verzekering waarop we beiden verzekerd zijn. Mocht 1 van ons overlijden, dan kan de hypotheek worden afgelost. En stopt de verzekering na uitkering.”

De verzekering van Tessa en Freek:

Verzekerd bedrag € 190.000,-
Vorm Annuïtair dalend 4,85%
Looptijd 30 jaar
Aantal levens 2 levens op 1 verzekering
Premievorm Vast
Premie € 8,94

Bereken zelf uw premie

Weten wat uw premie is? U berekent het in 2 minuten met onze handige rekenhulp.