Zo regelen Tessa en Freek het

Starters Tessa (29) en Freek (31) sloten een overlijdensrisicoverzekering af bij hun hypotheek

Tessa: “We hebben even moeten zoeken, maar we zijn erg blij met ons nieuwe huis: een mooie tussenwoning uit de jaren 40. Vlakbij het centrum van Amersfoort. Nadat ons bod was geaccepteerd, gingen we eerst aan de slag met de hypotheek. Toen dat achter de rug was, bespraken we met onze adviseur wat we nog meer wilden regelen.”

“Een overlijdensrisicoverzekering was niet verplicht bij onze hypotheek, maar het leek ons toch verstandig. Je weet nooit wat de toekomst brengt. En je wil de ander niet opzadelen met extra zorgen. We hebben ook nog niet zoveel spaargeld of pensioen opgebouwd. Een financiële buffer is er dus niet. We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar áls het misgaat hebben we straks misschien wel een probleem.”
Omdat we nu nog jong zijn, betalen we een lage premie.

Freek: “Met een overlijdensrisicoverzekering kan degene die achterblijft een deel van de hypotheek aflossen. En dus in het huis blijven wonen. Dat geeft een gerust gevoel. En omdat we nu nog jong zijn, betalen we een lage premie. Voor maar een paar euro per maand, hebben we financiële zekerheid.”

“We hebben allebei een overlijdensrisicoverzekering op ons eigen leven. Dat geeft flexibiliteit. Als het ooit fout loopt tussen ons, kunnen we makkelijk onze eigen verzekering meenemen.”

De verzekering van Tessa en Freek:

Looptijd 30 jaar
Verzekerd bedrag € 190.000,-
Verzekeringsvorm: Annuïtair dalend 1,55%
Premie Freek: € 5,89
Premie Tessa: € 5,22

Bereken zelf uw premie

Weten wat uw premie is? U berekent het in 2 minuten met onze handige rekenhulp.